Παρασκευόπουλος: Θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης το πότε θα υπογράψω για το Δίστομο

 Παρασκευόπουλος: Θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης το πότε θα υπογράψω για το Δίστομο
ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ...
Παρασκευόπουλος: Θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης το πότε θα υπογράψω για το Δίστομο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κατάργησης των φυλακών τύπου γ' σχετικά με το οποίο σημείωσε ότι η υλοποίησή του δεν σημαίνει λιγότερη ασφάλεια. Όσο για την τραγική κατάληξη της υπόθεσης του Βαγγέλη, ο κ. Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το έργο της.

Διευκρινίσεις όσον αφορά το πότε θα υπογράψει την εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξηγώντας ότι ο χρόνος θα εξαρτηθεί «από την πολιτική διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου θέματος των αποζημιώσεων και από την έκβαση κάποιων νομικών ζητημάτων που υπάρχουν».

Ο υπουργός που επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο της πόλης και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, τη διοίκηση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου και δικαστικούς υπαλλήλους, ερωτήθηκε και για τις φυλακές τύπου Γ΄ για τις οποίες είπε ότι θα υπάρξει κατάργησή τους και επιστροφή στο προϋπάρχον καθεστώς. «Αυτήν η αλλαγή δεν συνεπάγεται λιγότερη ασφάλεια, αλλά οπωσδήποτε μία μη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης» σημείωσε.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θέμα που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στους κόλπους των δικηγόρων, ο υπουργός σημείωσε τα εξής: «Αναθεωρείται πλέον το σχέδιο που προϋπήρχε, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία «χρυσή τομή», έναν συγκερασμό των κατευθύνσεων και επιδιώξεων». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη της «ορθοδικίας», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των οφειλετών που είναι σε δύσκολη θέση, όχι εξαιτίας μίας ατομικής τους ανευθυνότητας, επιπολαιότητας ή ευθύνης, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Εξάλλου, ρωτήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θέμα για το οποίο περιορίστηκε να πει τα παρακάτω: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να επέμβει σε ατομικές περιπτώσεις. Είναι κατ΄ αρχήν θέμα που έχει να κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (…) και μετά η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το έργο της».

Πηγή:7imeres.gr