Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:00 | 16/04/2020

Η Boeing, κυκλοφόρησε πλάνα από την πρώτη πτήση του μαχητικού F-15QA του νεότερου μοντέλου της θρυλικής σειράς που κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο για την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

«Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ Emiri, αυτό το αεροσκάφος είναι η πιο προηγμένη έκδοση του αήττητου F-15», αναφέρει η ανάρτηση.

Η παρθενική πτήση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Lambert στο St. Louis.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και ανυπομονούμε με μεγάλο ενθουσιασμό για τις συνεχείς επιτυχίες αυτού του προγράμματος», δήλωσε ο Al Mansoori, διοικητής της ΠΑ του Κατάρ.

Το F-15QA (Qatar Advanced) είναι το παράγωγο του F-15 Advanced Eagle για το Κατάρ. Το Advanced Eagle αποτελεί προηγμένη έκδοση του F-15E Strike Eagle, το οποίο με τη σειρά του είναι εξέλιξη του F-15 Eagle.

F-15

Όπως σημειώνει το DefPost, το F-15QA είναι παρόμοιο με το F-15SA (Saudi Arabia) που βρίσκεται σε υπηρεσία με τη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για την πώληση έως 72 F-15QA στο Κατάρ τον Νοέμβριο 2016, με φαραωνικό κόστος $21,1 δις! Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονταν όπλα, υποστήριξη, υλικά και εκπαίδευση προσωπικού.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2017, ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας για 36 F-15QA αξίας $12 δις. Η Boeing άρχισε την κατασκευή του πρώτου μαχητικού στα μέσα του 2018.

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα χειρότερα μαχητικά αεροσκάφη όλων των εποχών


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis