Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:40 | 05/04/2016

Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να θωρακιστεί για να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, η Δυτική Ελλάδα είναι ανοχύρωτη ως προς την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Το μοναδικό υπερσύγχρονο σκάφος που διαθέτει το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας είναι παροπλισμένο αφού η βλάβη, δεν έχει επισκευαστεί παρότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου αλλά και του υπουργείου.

Αποτέλεσμα είναι μια τεράστια ζώνη από το Κουνουπέλι του Νομού Ηλείας μέχρι και την Κορινθία να μην μπορεί να ελεγχθεί δια θαλάσσης…

Έτσι τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών δρούν ανεξέλεγκτα σε μια περίοδο που το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη οδηγεί τους διακινητές να αναζητούν νέους τρόπους προκειμένου να περάσουν τους ανθρώπους αυτούς σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Στο μεταξύ με ενέργειες που έκανε από την πλευρά του ο λιμενάρχης της Πάτρας Τρύφωνας Κοροντζής κατάφερε να φέρει στην Πάτρα ένα σκάφος από το λιμεναρχείο του Αιγίου, ωστόσο οι περιπολίες δεν μπορούν να γίνουν σωστά αφού το σκάφος δεν έχει την ίδια επιχειρησιακή δυνατότητα με αυτό που βρίσκεται καθηλωμένο στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροντζή το συγκεκριμένο σκάφος είναι ένα από τα πιο σύγχρονα που διαθέτει το λιμενικό σώμα, ενώ οι ενσωματωμένες κάμερες βοηθούν τους άνδρες του λιμενικού να εντοπίζουν ύποπτη δραστηριότητα σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Για ακόμα μια φορά η αναλγησία της κυβέρνησης στέκεται εμπόδιο στο έργο των τοπικών αρχών που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις με απαρχαιωμένα μέσα τη στιγμή που υπάρχει η εξειδίκευση αλλά και ο απαιτούμενος σύγχρονος εξοπλισμός για πιο αποτελεσματικές περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

apoixos.com, patratora.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis