Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 02/03/2018

Η σύντροφος έγκλειστου ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως επίσης η σύντροφος βασικού μάρτυρα υπεράσπισης στις δίκες του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος «ηγείται» της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρωτοστάτησαν σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Φάληρο.

Οι δύο γυναίκες ήταν ανάμεσα στους 15 προσαχθέντες της διαμαρτυρίας, που είχε ως αίτημα τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φυτράκης έχει στοχοποιηθεί σε πολλά κείμενα που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου από το περασμένο Σάββατο, με αφορμή την υπόθεση Γιαγτζόγλου. Οι προσαχθέντες μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθεροι.

[custom:google-ads]

Οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς, σε ανακοίνωσή τους ασκούσαν κριτική στον κ.Φυτράκη, λέγοντας ότι «όσοι ασκούν εξουσία κρίνονται για τις πράξεις τους και πρέπει να έχουν το θάρρος και την ανδρεία ή να τις στηρίζουν ή να ζητούν συγνώμη και να αποκαθιστούν άμεσα την νομιμότητα».

«Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την κρίση και την ευαισθησία να κρίνουν ποιοι είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες. Συμβουλεύουμε τον κ. Γενικό να θωρακίσει τον εαυτό του με τη νομιμότητα των ενεργειών του και τον σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι ντροπή από ένα νομικό σαν τον κ. Γενικό, να θεωρείται η άσκηση ενός δικαιώματος σαν εκβιασμός και απειλές», σημείωσαν.

Σε άλλη ανακοίνωσή τους για την πορεία της υγείας του οι δύο συνήγοροι του Γιαγτζόγλου κατηγορούν για αδιαφορία τον Ευτύχη Φυτράκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από χθες, Τετάρτη 28.2, ο εντολέας μας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την 21.2 και δίψας από την 25.2, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και την απόφαση του υπουργείου για την μετάθεση της εξέτασης της αίτησης μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου για την Παρασκευή 2.3, οι πληρεξούσιοι συνήγοροί του δηλώνουμε πως η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη».

Πηγή: thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis