Παρουσιάστηκε η νέα ομάδα του τοπικού αστυνομικού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παρουσιάστηκε η νέα ομάδα του τοπικού αστυνομικού

Παρουσιάστηκε η νέα ομάδα του τοπικού αστυνομικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως είχε γράψει το newpost.gr, το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα διαβουλευσεων  των δήμων και των αστυνομικών διευθυντών που διαπίστωσαν τα κενά που δημιουργήθηκαν σε 25 περιοχές της χώρας μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και το «λουκέτο» σε αστυνομικά τμήματα.

Ο αστυνομικός- σερίφης θα φέρει μια ειδική κονκάρδα και θα στεγάζεται σε χώρο όπου θα του παραχωρηθεί από τον δήμαρχο της εκάστοτε περιοχής.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε απομακρυσμένες περιοχές όλων των περιφερειών της χώρας και σκοπός του θα είναι η διεκπεραίωση καθημερινών ζητημάτων, η υποβολή αναφορών στον διοικητή του τμήματος που υπάγεται και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη επαφή των πολιτών με την αστυνομία.

Ο...σερίφης θα υπάγεται σε αστυνομικό τμήμα της εκάστοτε περιοχής και θα λαμβάνει απόσπαση στην απομακρυσμένη περιοχή που θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του.

Παράλληλα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, παρουσιάστηκε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών για τα πεπραγμένα της Ελληνικής Αστυνομίας τα δύο τελευταία χρόνια.

newpost.gr

Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Αστυνομία.

Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Αστυνομία.

πηγή φωτο: Ελληνική Αστυνομία