Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 14/03/2021

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας πρότεινε ένα νέο σχέδιο για παροχές σε σκύλους και άλογα που έχουν υπηρετήσει σε κυβερνητικά πόστα, μετά την συνταξιοδότησή τους. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό θα δικαιούνται φαγητό και περίθαλψη με έξοδα του δημοσίου.

[custom:google-ads]

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο συνταξιοδότησης για τα ζώα που έχουν εργαστεί για την αστυνομία, τη συνοριοφυλακή και την πυροσβεστική ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάριουστζ Καμίνσκι σε συνέντευξη Τύπου. 

Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πολύτιμες υπηρεσίες των ζώων, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι παροχές συνταξιοδότησης έχουν ήδη υποβληθεί στην κυβέρνηση.

"Είναι εξαίσια ζώα. Χάρη σ’ αυτά έχουν σωθεί αρκετές ανθρώπινες ζωές και έχουν συλληφθεί πολλοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Είναι ηθικό μας καθήκον να τους δείξουμε το ενδιαφέρον μας", τόνισε.

Σύμφωνα με τα αστυνομικά αρχεία, συνολικά 1.207 σκυλιά και 62 άλογα υπηρετούν σε τομείς του Υπουργείου Εσωτερικών της Πολωνίας. Τα άλογα χρησιμοποιούνται κυρίως στις έφιππες μονάδες της αστυνομίας, ενώ τα σκυλιά προσφέρουν πολλαπλές υπηρεσίες από τη σύλληψη εγκληματιών μέχρι την έρευνα και την διάσωση παγιδευμένων ανθρώπων μετά από καταστροφές.

Στο παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα αστυνομικά σκυλιά και άλογα που συνταξιοδοτούνται συνήθως υιοθετούνται από τους συνοδούς τους, παρότι πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους και για την γενικότερη φροντίδα τους από την τσέπη τους. 

Με τη νέα νομοθεσία, τα ζώα συνταξιούχοι θα λαμβάνουν υποχρεωτικά δημόσια φροντίδα με τα έξοδά τους να καλύπτονται από την πολιτεία. Οι συνοδοί τους θα έχουν προτεραιότητα αν θέλουν να τα υιοθετήσουν και αν το κάνουν τότε θα λαμβάνουν εκείνοι την κάλυψη των εξόδων τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίδομα στους αστυνομικούς της Αλαμπάμα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες ύστερα από δύσκολα περιστατικά

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis