Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 01/12/2017

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ακολουθώντας τις πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων -, αφού διέλυσε τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται  σε οριακή κατάσταση, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, επιχειρεί τώρα να διαλύσει και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Aξίζει να επισημάνουμε ότι αναμένεται και άλλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε  στην Βουλή προβλέπεται  νέα μείωση στην επιχορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων κατά 350 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017.

Από το 2011 που υπογράφηκε κοινή  απόφαση των υπουργών άμυνας και υγείας που έδινε την πρόσβαση όλων των πολιτών  για νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία ,- ενώ υπήρχε ταυτόχρονη υποβάθμιση των περισσότερων δημόσιων νοσοκομείων-, όλο και περισσότεροι πολίτες στράφηκαν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία και κυρίως στο 401 που είναι το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του λόγω ανεπάρκειας κλινών.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή ΥΕΘΑ που δίνει την δυνατότητα νοσηλείας  και στους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δίνοντας έτσι την χαριστική βολή.

Όλα  τα παραπάνω όμως δεν δικαιολογούν την παράνομη απόφαση που πήρε ο Δ/της του εν λόγω νοσοκομείου, που αρνήθηκε έστω και προσωρινά να  εξυπηρετήσει  τους αστυνομικούς  που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με την δικαιολογία της πληρότητας του κατά 95% διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε πληβείους και Πατρίκιους.  Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη και "ρατσιστική" την συμπεριφορά μικρής μερίδας του προσωπικού του νοσοκομείου που διαχωρίζουν τους ασθενείς βάσει του σώματος που προέρχονται η του βαθμού που κατέχουν.

H Π.Α.Σ.Α πιστεύει  ότι η δημόσια ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών.

Ευελπιστούμε ότι η πολιτική  και φυσική ηγεσία μας αυτή την φορά θα δώσουν οριστική λύση στις απαράδεκτες συμπεριφορές που υφίσταται το αστυνομικό προσωπικό και οι οικογένειές τους στο εν λόγω νοσοκομείο κάνοντας αποδεκτές τις προτάσεις των ομοσπονδιών μας.

Τέλος  καλούμε την κυβέρνηση, να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την ύπαρξη υψηλής ποιότητας κοινωνικών αγαθών όπως είναι η υγεία και η παιδεία.

ΑΞΙΞΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η  Συντονιστική Επιτροπή της Π.Α.Σ.Α.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis