Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 03/09/2016

Μια απίστευτη όσο και συγκινητική φωτογραφία "ανέβασε" στο διαδίκτυο ο Ίκαρος Βελησάριος (Σέργιος) Κοκορόσκος, γιος του Σμηνάρχου (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Θωμά Κοκορόσκου, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα! Η φωτογραφία, δείχνει πατέρα και γιο φωτογραφημένους μπροστά από το ίδιο αεροπλάνο, ένα Τ-41D Mescalero της ΠΑ ε s/n 69-7191, με τις δύο φωτογραφίες να χωρίζουν ... μόνο 30 χρόνια! 61η Σειρά Ιπταμένων ο πατέρας, 91η Σειρά Ιπταμένων ο γιος!

1 kokoroskos

Και οι δύο φωτογραφίες έχουν ληφθεί στην πίστα της 123 ΠΤΕ στην ιστορική αεροπορική βάση του Τατοίου, εκεί όπου ο Βελησάριος Κοκορόσκος ανοίγει τα φτερά του στον θαυμαστό κόσμο της Πολεμικής Αεροπορίας! Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι "ιδιαίτερο" και για τους δυο, καθώς ο μέν Βελησάριος πραγματοποίησε με αυτό την πρώτη του σόλο πτήση στις 13 Ιουλίου 2016, ενώ ο πατέρα του τρεις δεκαετίες πριν είχε πετάξει το δεύτερο σόλο...!

Αξίζει να σημειωθεί τον Θωμά Κοκορόσκο τον γνωρίσαμε στο Ηράκλειο όταν υπηρετούσε στην θρυλική 334 ΜΠΚ με τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage F-1CG από την 126 Σμηναρχία Μάχης.

Καλές προσγειώσεις "μικρέ", να τον βλέπεις πάντα και να τον καμαρώνεις Θωμά!

 

 

 

defenceline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis