Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 16/06/2015

Δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και απλή συνέργεια σε απάτη, σχημάτισε η οικονομική αστυνομία σε βάρος ενός 70χρονου και της 43χρονης κόρης του, που λάμβαναν παράνομα τη σύνταξη του αδελφού του ηλικιωμένου, ο οποίος είχε πεθάνει από το 2007. Εκτιμάται πως το συνολικό ποσό που καρπώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 70χρονος δεν δήλωσε ποτέ τον θάνατο του αδελφού του, προκειμένου να καρπώνεται τη σύνταξη που λάμβανε από το ΙΚΑ. Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο αδελφός του, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας την αστυνομική ταυτότητα του θανόντα, παρουσιάστηκε στο ΙΚΑ και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας την δική του κατοικία, ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, από το 2007 έως και τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του 70χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του αδελφού του, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα ΑΤΜ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το ΙΚΑ για τη διακοπή της σύνταξης.

http://www.megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis