Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 02/06/2019

Νίκη του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνα και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο δήμο της Θεσσαλονίκης έβγαλαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ειδικότερα, με ενσωματωμένο το 97% των εκλογικών τμημάτων, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου καταλαμβάνει το 65,75% των ψήφων, ενώ η νυν περιφερειάρχης Αττικής πιάνει ποσοστό 34,25%. 

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 98,41% λαμβάνει το 65,24% των ψήφων έναντι 34,76% του Νάσου Ηλιόπουλου. 

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 66,8% έναντι του κ. Ταχιάου που έλαβε ποσοστό 33,2%. 

Στον δήμο Πειραιά, επενεξελέγη ο Γιάννης Μώραλης, ενώ στον δήμο Πάτρας επανεξελέγη ο Κώστας Πελετίδης. 

Πατούλης: Θα δουλέψω σκληρά 

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε τους πολίτες της Αττικής για τη νίκη, υποσχέθηκε πως θα δουλέψει σκληρά και είπε για τους ανθυποψηφίους του πως θα εργαστεί μαζί τους.

Ο κ. Πατούλης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας από καρδιάς τους πολίτες για τη μεγάλη νίκη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Σημείωσε επίσης πως αυτή η στήριξη είναι η μεγάλη δύναμη για να πέει μπροστά η Αττική.

"Τώρα είναι η σειρά μας για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Θα δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αλλάξουμε την Αττική μας, να πάμε μπροστά με όλη τη δύναμη της ψυχής μας γα να κάνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο καλύτερο, να την κάνουμε καλύτερη. Να είμαστε περήφανοι που είμαστε από την Αττική μας". 

Ο κ. Πατούλης υποσχέθηκε πως θα δουλέψει σκληρά και αυτός και οι συνεργάτες του, με σχέδιο και σκληρή δουλειά χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα.

"Δεν έχουμε χρόνο για χάσιομο. Θέλουμε να ενώσουμε τους πολίτες. Δε νίκησε η παράταξή μας, νίκησε όλη η Αττική. Γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσα μας. Θα στηρίξουμε την επανεκκίνηση που θέλουμε να πετύχουμε. Μεγαλύτερη φιλοδοξία είναι να μπορώ να σας κοιτάζω όλους στα μάτια και να χαιρόμαστε που ζούμε στην Αττική."

Τέλος, αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του είπε ότι θέλει να συγχαρεί όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες. "Δεν βλέπω χτεσινούς αντιπάλους αλλά μελλοντικούς συνεργάτες για την καλύτερη Αττική".

Μπακογιάννης: Τώρα δουλειά 

"Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την τιμή και να τους διαβεβαιώσω ότι  24 ώρες θα δώσουμε όλο μας το είναι όλο μας το πυρ. Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Όχι, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και Αθηναία” δήλωσε μετά τη νίκη του ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

"Τώρα τέρμα τα λόγια, ότι είπαμε είπαμε. Τώρα έχει δουλειά γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε και να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες. Κρατήστε αυτό το μαζί. Απο αύριο δεν υπαρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβύλιο, υπάρχει η παράταξη της Αθήνας” ανέφερε.

[custom:google-ads]

Ζέρβας: Σήμερα κέρδισε η πόλη

"Aπό την αρχή δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρότασή μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και εκεί καταλήγαμε. Σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Αυτή κέρδισε σήμερα. Από αύριο, οι ενέργειές μας θα κατευθύνονται στο να γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν" δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την εκλογή του στο δήμο Θεσσαλονίκης. 

Και πρόσθεσε: "Θέλω να πω σε όλους τους δημότες ότι θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά. Μόνο νίκες στη Θεσσαλονίκη".

Πελετίδης: Ο δήμος στα χέρια του λαού

«Ο πατραϊκός λαός σήμερα με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη, για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο.»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας απόψε σε πολυπληθή συγκέντρωση έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης τής «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Κώστας Πελετίδης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΚΕ και σύμφωνα με καταμετρημένο το 25% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει ποσοστό περίπου 71%, επεσήμανε στη συνέχεια ότι «θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, ποικιλοτρόπως, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε: «Πιο έμπειροι, θα συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του δήμου και τον πατραϊκό λαό για τη λειτουργία της πόλης μας, για να υπάρχει ζωή.»

Παράλληλα, ο Κώστας Πελετίδης υπογράμμισε ότι «ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, να έχουμε νίκες, ν' ανακουφίζουμε τα λαϊκά στρώματα» και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε από το ίδιο μετερίζι. Θ' αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους αγρότες, γι' αυτά που δικαιούνται. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε τις αιτίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και επιμονή.»

Γ. Μώραλης: Ο Πειραιάς νίκησε

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ενωτικός εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και εκ νέου δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Ο Πειραιάς νίκησε. Ο Πειραιάς Νικητής μπορεί να κέρδισε μια ακόμη αναμέτρηση, αλλά κερδισμένη είναι η πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι νικητής σήμερα, για να συνεχίσει ο Πειραιάς το δρόμο της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της προόδου, της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μας, έτσι πορευτήκαμε 4,5 χρόνια, έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα. Εσείς είστε οι νικητές. Εσείς είστε που πήρατε την τελική απόφαση. Κάνετε τον Πειραιά να διατηρεί την αισιοδοξία του», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μώραλης.

Τι έγινε στις υπόλοιπες περιφέρειες 

Συνολικά, το αποτέλεσμα της κάλπης καταγράφει συντριπτική  επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφέρειες που κρίθηκαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε μία περιφέρεια, μάλιστα, επικρατεί ένας «αντάρτης» της επίσημης «γαλάζιας» υποψηφιότητας. Πρόκειται για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Κώστα Μουτζούρη, που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ και επικρατεί με 55,10% της νυν περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ), η οποία λαμβάνει το 44,90% (ενσωμάτωση 49,34%).

Στον δεύτερο γύρο, τα αποτελέσματα αφορούν επτά περιφέρειες, εκ των οποίων, οι έξι έχουν ήδη κριθεί, πλήν της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Στην Αττική επικρατεί ο Γιώργος Πατούλης με 65,88% έναντι της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία λαμβάνει 34,12% (ενσωμάτωση 90,65%).

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη φέρεται να επικρατεί ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με 51,54%, ενώ ο Χριστόδουλος Τοψίδης (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ) λαμβάνει ποσοστό 48,46% (ενσωμάτωση 41,38%).

Στη Δυτική Ελλάδα επικρατεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης με 55,77%, έναντι του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος λαμβάνει 44,23% (ενσωμάτωση 39,32%).

Στα Ιόνια Νησιά η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η οποία λαμβάνει το 59,35% των ψήφων θα διαδεχτεί στην περιφέρεια τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έχει την προτίμηση του 40,65% των ψηφοφόρων (ενσωμάτωση 36,85%).

Στη Στερεά Ελλάδα προηγείται ο Φάνης Σπανός με 51,61% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου (ανεξάρτητος), ο οποίος λαμβάνει το 48,39% (ενσωμάτωση 45,75%).

Στην Πελοπόννησο ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επικρατεί με ποσοστό 53,44%, θα διαδεχτεί τον Πέτρο Τατούλη (ανεξάρτητος), που προτιμήθηκε από το 46,56% των ψηφοφόρων.

Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Μουτζούρης, που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ επικρατεί με 55,10% της νυν περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ), η οποία λαμβάνει το 44,90% (ενσωμάτωση 49,34%).

Την προηγούμενη Κυριακή, πέντε από τις 13 περιφέρειες κλείδωσαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο. Πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, της Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, της Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό, Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο και Δυτικής Μακεδονίας με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πηγή: thetoc.gr

 


Δείτε στο Policenet.gr: Τραυματίστηκε αστυνομικός - Μεθυσμένος οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς έξω από εκλογικό κέντρο


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis