Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 07/05/2018

Το επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας για… καθαρό Πεδίο του Άρεως, περιλαμβάνει καθημερινές επιχειρήσεις-εξορμήσεις με ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων, όπως και κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών. Περιλαμβάνει επίσης και διακριτικές επιτηρήσεις-παρακολουθήσεις για τον εντοπισμό εμπόρων διακίνησης ναρκωτικών. Οι ποσότητες των ναρκωτικών, όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, είναι πολύ μικρές αφού εντοπίζονται στην κατοχή χρηστών.

Ενδεικτικά τις τελευταίες 8 ημέρες έχουν γίνει 291 έλεγχοι, 245 προσαγωγές και 4 συλλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή έγιναν 32 προσαγωγές, οι 21 για ναρκωτικά και 11 για παραβάσεις του Ν. Περί Αλλοδαπών, οι οποίοι λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο πάρκο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως από πλευρά τους κάνουν σημαντική προσπάθεια προκειμένου να καθαρίσουν το Πεδίο του Άρεως αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σημειώνουν πως πρέπει να υπάρξουν κοινές δράσεις από το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες δομές για την υποδοχή και στήριξη τοξικοεξαρτημένων ατόμων προκειμένου να μην περιφέρονται στις πιάτσες ναρκωτικών του πάρκου.

[custom:google-ads]

Την Κυριακή, το Πεδίο του Άρεως έδειξε τις δύο όψεις του. Ένας αγώνας δρόμου που διοργάνωσαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ανέδειξε την αυτονόητη κανονικότητα του.

Η καθημερινότητα όμως μέσα σε αυτό κατακλύζεται από διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες, ανομία και εγκληματικότητα. Οι κάτοικοι και όσοι περπατούν μέσα σε αυτό καταγγέλλουν πως η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας. Είναι πολλοί αυτοί που επισημαίνουν πως όταν πέσει το φως της ημέρας δεν κυκλοφορούν μέσα στο πάρκο αλλά αμπαρώνονται στα σπίτια τους.

Οι προσπάθειες επαναφοράς του πάρκου σε φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς, πέφτουν στο κενό. Η πολιτεία έχει ρίξει την ευθύνη της αναμόρφωσης στην Αστυνομία, που συλλαμβάνει χρήστες, οι οποίοι μετά από μία ώρα επιστρέφουν εκεί. Η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία, δήμο και περιφέρεια, μετατρέπει πάρκα και περιοχές της Αττικής σε γκέτο ανομίας...

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis