Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:50 | 26/05/2018

Μετά τον θεσμό αστυνόμευσης με ποδήλατα, πεζές περιπολίες εμφανίζονται στην πασίγνωστη Ειδομένη και στο Τ.Σ.Φ Παιονίας του Κιλκίς πεζές προσαγωγές, λόγω έλλειψης μεταγωγικών οχημάτων.

Αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φυλαξης Παιονίας καθημερινά ελέγχουν και προσαγάγουν στο συνοριακό τμήμα δεκάδες προσφύγων για την αποφυγή δημιουργίας νέου πρόχειρου καταυλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης. Εδώ και μια εβδόμαδα περίπου ελλείψη του ενός και μοναδικού μεταγωγικού οχήματος στην Δ.Α Κιλκίς λόγω βλάβης και αυτοσχεδιάζοντας ,οι Αστυνομικοί ενεργούν τις προσαγωγές πολλών προσφύγων μαζί, από αγροτικές περιοχές της Ειδομένης προς το συνοριακό τμήμα με πεζοπορία,  όπως πραγματοποιήθηκε σήμερα, πεζοπορία τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων, τριάντα ενός προσφύγων. Η ταλαιπωρία των Αστυνομικών ανείπωτη.

Πριν μερικούς μήνες παραδόθηκαν οχήματα μεταφοράς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο για αντιπετώπιση Υπηρεσιακών αναγκών λόγω προσφυγικού. Στην Δ.Α Κιλκίς, στην Ειδομένη και στην Δοιράνη κανένα. Δεν υφίσταται το προσφυγικό στην Περιφέρεια του Κιλκίς; Δε λειτουργει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ν.Καβάλας;

Όλα αυτα διαδραματίζονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Αστυνομικών frontex, που αναρωτιούνται για ποιο λογο δεν υπάρχουν μεταφορικά μέσα όταν υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Για άλλη μια φορά διεκδικούμε τα αυτονόητα! Ως πότε;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis