Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 25/09/2021

Ανάρτηση του κ. Χρήστου Μπαλάσκα στο fb:

Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία περί άμεσης δράσης. Ο κάθε ένας λέει ό,τι θεωρεί εκείνος σωστό. Κατόπιν εμπειρίας τριάντα ετών στην υπηρεσία, έχοντας διατελέσει πολλά χρόνια στον δρόμο μάχιμος και τα τελευταία επτά χρόνια εκφωνητής του κέντρου επιχειρήσεων της άμεσης δράσης, όντας παρασημοφορημένος με το αριστείο της ανδραγαθίας και έχοντας θέσει τη ζωή μου σε κίνδυνο πάρα πολλές φορές, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να πω την γνώμη μου.
 
Το να αποδυναμωθεί ένα σκέλος της υπηρεσίας για να επανδρωθούν τα υπόλοιπα δεν το βρίσκω σωστό. Τα πράγματα είναι απλά. Φέρνουμε καινούργιους συναδέλφους απο τη σχολή και τους εκπαιδεύουμε να γίνουν αμιγώς αμεσοδρασίτες.
 
Τους βάζουμε δίπλα σε έμπειρους συναδέλφους και σε λίγο καιρό έχουμε έτοιμους, ορεξάτους, νεαρούς αμεσοδρασίτες οι οποίοι είναι και ανακριτικοί υπάλληλοι. Έτσι δίνουμε μια καινούργια ώθηση για αποτελεσματική αστυνόμευση.
 
Η ΔΑΕΑ, το Μεταγωγών, η ΟΔΟΣ και διάφορες άλλες υπηρεσίες παίρνουν νέους αστυνομικούς απο τη σχολή αν και εκεί δεν αξιοποιείται η ανακριτική ιδιότητα.
 
Επίσης έτσι δημιουργούμε ποιοτική αστυνόμευση και όχι μόνο αριθμητική. Αυξάνοντας τα περιπολικά της άμεσης δράσης πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο είναι η ασφάλεια του πολίτη και όχι μόνο το αίσθημα της ασφάλειας.
 
Το ίδιο και με την ομάδα (Ζ) η οποία είναι στην ουσία ένα πλήρωμα της άμεσης δράσης σε δύο ρόδες το οποίο φτάνει πιό γρήγορα στον τόπο του συμβάντος.
 
Με αυτόν τον τρόπο δεν αποδυναμώνουμε και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. η οποία έχει κι αυτή την αποστολή της. Αυτό προϋποθέτει προμήθεια περιπολικών και μοτοσυκλετών (Τα οποία να μην είναι δανεικά....). Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μπορεί να καταπολεμηθεί η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και όχι με ημίμετρα και άσκοπες μετακινήσεις.
 
Έτσι θα υπάρξει πραγματικά ποιοτική αστυνόμευση και δεν θα περιμένει ο πολίτης μία και δύο ώρες για να εξυπηρετηθεί. Τέλος, να μη χρησιμοποιούνται τα περιπολικά και οι μοτ/τες για φύλαξη στόχων ακίνητα.
 
Δεν είναι αυτή η αποστολή της άμεσης δράσης. Το λέει και το όνομά της. Πρέπει να δρά άμεσα όπου χρειάζεται βοήθεια ο πολίτης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis