Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 19/01/2017

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φωτεινός Παγιαύλας, μέσω ανάρτησης στο fb σημειώνει τα ακόλουθα:

* Η χώρα μας είχε χρόνια τώρα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων συνέπεια τροχαίων συγκρούσεων στην ΕΕ των 28. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έπεσε στη τρίτη θέση.

* Θέση μου είναι πως για να μειωθεί ο αριθμός των 900 νεκρών το χρόνο από τα τροχαία πρέπει να αυξηθούν οι υπαλλήλοι που διενεργούν τροχονομικούς ελέγχους. Τουλάχιστον διπλασιασμός αυτών. Αντ' αυτού από 1200 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής έχουμε φτάσει στους 980 στις μέρες μας. Είναι χαρακτηριστικό πως ρωτάω οδηγούς για το πότε ήταν η τελευταία φορά που υπεβλήθησαν σε τροχονομικό έλεγχο και οι πολλοί μου λένε πριν χρόνια. 

* Θα θεωρούσα σωστή τη μείωση του ποσού των προστίμων και μόνο σε κάποια άρθρα εάν είχαμε πολύ περισσότερους αστυνομικούς έξω στο δρόμο που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους. Δηλαδή, ο παραβάτης οδηγός να γνωρίζει πως εάν κάνει μια παράβαση συνεχόμενα, μια, δυο, τρεις το πολύ θα του βεβαιωθεί πρόστιμο. Εάν την ξανακάνει τότε πάλι σύντομα θα του ξαναβεβαιωθεί πρόστιμο. 

* Η φυσική ηγεσία, εκτός από τους πολίτες που τους κάνουν παράπονα για για τσουχτερά πρόστιμα, θα έπρεπε να ακούσει και τις προτάσεις των ίδιων των αστυνομικών οι οποίοι επιβάλλουν τα πρόστιμα. Απ' ότι διαβάζουμε η μείωση του ποσού των προστίμων ούτε αποτέλεσμα μελέτης είναι, ούτε αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς.

 

Θα επανέλθω επί του θέματος.

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis