Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 02/08/2018

Περαιτέρω προανάκριση παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στην αστυνομία, αναφορικά με τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» προχθές τα ξημερώματα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο.

 

Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος εμπλεκόμενος, ενώ μέχρι χθες δεν είχαν εντοπιστεί οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του ηλικίας 20 και 37 ετών αντίστοιχα! Μάλιστα η οικογένεια του 20χρονου διά του δικηγόρου της κ. Δήμου Μουτάφη απηύθυνε έκκληση στον γιο της να επικοινωνήσει μαζί της, καθώς από το βράδυ του περιστατικού δεν έχει δώσει σημεία ζωής και ανησυχούν για τη σωματική του ακεραιότητα!

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Μουτάφης, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του 20χρονου έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και του ζητούν να παραδοθεί προκειμένου να καταθέσει τις δικές του απόψεις αναφορικά με τα όσα συνέβησαν προχθές τα ξημερώματα στον καταυλισμό.

 

Πάντως χθες ο 17χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία και ζήτησε ο ανήλικος να αφεθεί ελεύθερος.

[custom:google-ads]

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται αλλά ούτε και με το επεισόδιο, καθώς ο ίδιος δεν κρατούσε όπλο, ούτε πυροβόλησε.


Ο ανήλικος ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν για τα μάτια μίας νεαρής ομόφυλής του, συγγενείς της οποίας νωρίτερα είχαν διαπληκτιστεί μαζί τους. Λόγω του επεισοδίου πήγε μαζί με τους άλλους δύο ομόφυλούς του στον καταυλισμό για να δει αν όλα είναι εντάξει. Ο 17χρονος δήλωσε επίσης πως δεν γνώριζε ούτε για το αν υπήρχαν όπλα, αλλά ούτε και για το τι επρόκειτο να γίνει.

 

Οι τραυματίες


Συνολικά 13 άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, και οι οποίοι χθες διά του δικηγόρου κ. Στέλιου Αλεξανδρή έκαναν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.


Οι 13 Ρομά ζητούν να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες του επεισοδίου. Σε κάθε περίπτωση, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την αστυνομία.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis