Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 31/01/2017

«Δεν ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί για να τον σώσουμε. Ενδεχομένως από την αδυναμία, ίσως από την επήρεια ναρκωτικών ακόμη και συνειδητά, δεν μας βοηθούσε να τον τραβήξουμε από το πλημμυρισμένο φρεάτιο. Του έδωσα ένα μαδέρι να πιαστεί, το έκανε αρχικά και μετά το άφησε. Έπειτα του πέταξα ένα σκοινί, και αυτό το έπιασε αλλά μετά το άφησε. Στο τέλος, έκανα θηλιά το σκοινί, το πέρασα στη μέση μου και με την βοήθεια των συναδέλφων κατέβηκα κοντά του για να τον πιάσω με τα χέρια. Δεν μου έδινε τα χέρια του και μετά δυστυχώς βυθίστηκε» περιγράφει ο Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής, συμμετείχε στην επιχείρηση για την σύλληψη του άτυχου άνδρα που λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει νεαρό, με την απειλή σύριγγας στην περιοχή της Ομόνοιας.  

Η περίεργη υπόθεση με την οποία ασχολούνται οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξελίχθηκε στις 20:15 το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο. Ένας τοξικομανής ηλικίας 40-45 χρόνων, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, στην συμβολή των οδών Ιάσωνος και Αγησιλάου στην Ομόνοια ακινητοποίησε με την απειλή σύριγγας, έναν περαστικό. Του άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα της ληστείας μαζί με έναν αλλοδαπό καταδίωξαν τον δράστη και τον είδα να μπαίνει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Απόλλων» στην οδό Δεληγιώργη 14στο Μεταξουργείο. Ένα χώρο που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης.

Το θύμα της ληστείας επικοινώνησε με την αστυνομία και λίγο αργότερα αστυνομικοί έφθασαν εκεί όπου τους υπέδειξε το οίκημα στο οποίο είχε μπει ο δράστης. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο άδειο ξενοδοχείο και άκουσαν κάποιους θορύβους και τις φωνές ενός άνδρα που καλούσε σε βοήθεια. Λίγο αργότερα έφθασαν στο υπόγειο όπου ακούγονταν οι φωνές και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο-φωταγωγό που περιείχε ποσότητα νερού και λυμάτων ύψους πάνω από δύο μέτρα. Επιχείρησαν να τον τραβήξουν, ενώ ο Ειδικός Φρουρός με σκοινί επιχείρησε να τραβήξει τον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, αντιδρούσε ή τουλάχιστον δεν συνεργαζόταν για την ανάσυρσή του. Δυστυχώς λίγο αργότερα, ο εγκλωβισμένος άνδρας βυθίστηκε και πνίγηκε μέσα στο φρεάτιο. Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν, μετά από περίπου μισή ώρα, ανέσυραν τη σορό.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 χρόνων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνο που είχε αποσπάσει νωρίτερα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο δράστης αντιλαμβανόμενος την καταδίωξη από το θύμα και λίγο αργότερα την παρουσία αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει ή να βρει καταφύγιο στο υπόγειο, δεν πρόσεξε και έπεσε μέσα στο φρεάτιο. Αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν καταθέσεις από το θύμα της ληστείας, αστυνομικούς και αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα. Παράλληλα έλαβαν αποτυπώματα προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητά του θύματος και να ειδοποιήσουν τους οικείους του.

Φωτό: Ευρωκίνηση

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis