Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 04/05/2017

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι που κάνει τις τελευταίες μέρες η τοπική ΕΛ.ΑΣ στις συνοικίες που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Μετά τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τις συναντήσεις που είχαν τα ανώτατα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με τους εκπροσώπους των συλλόγων για το όλο ζήτημα, η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μειώσει τα κρούσματα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας που ήταν σε καθημερινή βάση.

Πυρήνας της παραβατικότητας αυτής, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, είναι ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο, εκεί όπου έχουν έρθει ομάδες από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων οι οποίες δείχνουν αδίστακτες.

Επίκεντρο των ελέγχων και των περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δρόμοι της συνοικίας της Εγλυκάδας, μιας γειτονιάς που είναι κοντινή στον καταυλισμό των ρομά και στην οποία τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί μία σειρά βίαιων περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων, πολλές φορές στα ίδια μαγαζιά και στα ίδια διαμερίσματα.

Οι αστυνομικοί με εντολές της Ασφάλειας Πατρών έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ώρες σε συνεχείς περιπολίες στους δρόμους της συνοικίας, κάνοντας μάλιστα και αρκετές προσαγωγές ύποπτων ατόμων τα οποία έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες των Αστυνομικών, σύμφωνα με κύκλους της Ασφάλειας Πατρών, θα ενταθούν μέσα στις επόμενες μέρες, με τους κατοίκους της Εγλυκάδας να ελπίζουν ότι θα αποκατασταθεί η ασφάλεια τους, αποβάλλοντας τον τρόμο και τον φόβο που τους διακατέχει εδώ και μήνες.

Πηγή: www.patrasevents.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis