Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 02/07/2019

Κανείς μας δεν έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμα του πρόσφατου περιστατικού που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στην τηλεόραση, σχετικά με τον τραυματισμό δύο συναδέλφων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, κατά τη διάρκεια περιπολίας του μεικτού περιπολικού οχήματος Α.Τ. Ζωγράφου - Α.Τ. Καισαριανής, όταν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, “έσπασαν τα φρένα του οχήματος και ο οδηγός επιχείρησε με χειρόφρενο και κατεβάσματα ταχυτήτων να σταματήσει το περιπολικό, ρίχνοντάς το σ ένα κράσπεδο”.

Άσχετα με την κατάσταση του συγκεκριμένου περιπολικού και τις αιτίες του ατυχήματος που θα προκύψουν από την ΕΔΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, έχει καταντήσει χρόνιο το πρόβλημα της κατάστασης της πλειονότητας των περιπολικών οχημάτων και της συντήρησης αυτών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι λέει για την εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων το νέο Προεδρικό Διάταγμα 69/1-7-2019;


Άλλωστε, συχνά με ανακοινώσεις τους, οι Ενώσεις Αστυνομικών και η Ομοσπονδία καταγγέλλουν την ακαταλληλότητα των οχημάτων και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών.

Η καταλληλόλητα και η τεχνική επάρκεια των υπηρεσιακών οχημάτων μας αφορά όλους.

Από τον κατώτερο μέχρι τον Αρχηγό, όλοι μπαίνουμε σε υπηρεσιακά οχήματα.

Είτε για εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας, είτε στην κλούβα με τη Διμοιρία, είτε στις κλούβες των Μεταγωγών, είτε για οποιαδήποτε υπηρεσιακή μετακίνηση.

Η σωματική μας ακεραιότητα κρέμεται καθημερινά σε τέσσερις και σε δυο ρόδες. Αρκετά λοιπόν με τις ανακοινώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο ατύχημα με το περιπολικό

Οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών ιδρύθηκαν να προασπίζουν το συμφέρον των μελών τους.

Όχι με λόγια. Με το να διαπιστώνουμε απλώς τα προβλήματα και να βγάζουμε μια ανακοίνωση, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ανευθυνο-υπεύθυνου.

Είναι υποχρέωση των τοπικών Ενώσεων και της Ομοσπονδίας – καθώς το θέμα της κατάστασης των υπηρεσιακών οχημάτων είναι κοινό σε όλες τις Δ.Α. - να αναζητηθούν και να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την τεχνική επάρκεια και συντήρηση αυτών και να κατατεθούν αγωγές ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες να αιτηθούμε τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων και την απαγόρευση εκτέλεσης υπηρεσίας με όχημα που δεν πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το ζήτημα της ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των Αστυνομικών, είναι το σημαντικότερο όλων των θεμάτων που απασχολούν την υπηρεσιακή μας καθημερινότητα. Φεύγουμε από το σπίτι μας και τις οικογένειές μας για δουλειά υγιείς και οι γονείς μας, οι σύζυγοί μας, τα παιδιά μας περιμένουν να γυρίσουμε σπίτι μας.

Όχι να καταλήξουμε στα νοσοκομεία ή στα νεκροτομεία.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis