Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:45 | 16/10/2018

Εξιχνιάστηκαν χθες (15 Οκτωβρίου 2018), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω, έντεκα περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών Κω και συνελήφθη ο δράστης.

Πρόκειται για έναν 45χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών . Παράλληλα σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου για διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε το 2017 στη Θήρα, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών και διενέργειας στοχευμένων ελέγχων σχετικά με διάπραξη κλοπών, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 βραδινές ώρες, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή τη στιγμή που επιχειρούσε να διανοίξει, με διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματοκιβώτιο και τον ακινητοποίησαν.

[custom:google-ads]

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε αφαιρέσει το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο την προηγούμενη ημέρα από κατοικία της ευρύτερης περιοχής και το είχε αποκρύψει, με σκοπό να ιδιοποιηθεί το περιεχόμενο του.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, ο 45χρονος το τελευταίο τρίμηνο δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία κινούταν-κατόπτευε κατοικίες και καταλύματα σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών Κω και όταν οι ένοικοι απουσίαζαν, είτε εισέρχονταν σε αυτά από ανασφάλιστες εισόδους, είτε τα παραβίαζε αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή.

Κατασχέθηκαν το χρηματοκιβώτιο με το περιεχόμενο του, το οποίο αποδόθηκε στο δικαιούχο, καθώς και δυο κατσαβίδια μήκους -40- εκατοστών.

Εκτιμάται ότι, η συνολική άξια των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσε αγγίζει τις 39.300 σε ευρώ και 5.500 σε λίρες Ην. Βασιλείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/16102018notioklopi001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/16102018notioklopi002.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis