Περισσότεροι από 50 Αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με αλλοδαπό που διεγνώσθη με ενεργή φυματίωση

Περισσότεροι από 50 Αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με αλλοδαπό που διεγνώσθη με ενεργή φυματίωση

Δείτε την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Κιλκίς, η οποία εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

 

Με ενεργή φυματίωση διεγνώσθη ένας λαθρομετανάστης υπήκοος Πακιστάν που συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων και στην συνέχεια κρατήθηκε στα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας για εννέα (9) ημέρες.

Για (9) ημέρες από την στιγμή της σύλληψης ως την μεταφορά του στο Νοσοκομείο ήρθαν σε επαφή μαζί του περισσότεροι από πενήντα Αστυνομικοί και περισσότεροι από είκοσι συγκρατούμενοι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικός κρίθηκε ένοχος - Ποια ευθύνη του αναγνώρισε το δικαστήριο

Μεταφέρθηκε μετά από διαταγές με όχημα περιπολίας τουλάχιστον τέσσερις φορές, για αποτυπώματα, για εξετάσεις σε νοσοκομεία σε αποστάσεις διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας, βρισκόμενοι οι Αστυνομικοί σε άμεση επαφή μαζί του.

Χωρίς φυσικά να διατεθέι ειδικά διαμορφωμένο όχημα μεταγωγών.

Η ηγεσία ως τώρα έχει αρκεστεί στην έκδοση διαταγών για την εξάπλωση των μεταδοτικών νοσημάτων αλλά χωρίς να χορηγήσει στο Αστυνομικό προσωπικό γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, θέτοντας για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο το Αστυνομικό προσωπικό.

Σήμερα καλούνται όλοι οι Αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον φορέα της φυματίωσης να προβούν σε εξετάσεις με δική τους πρωτοβουλία, όταν η Υπηρεσία ομαδικά εξέθεσε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους Αστυνομικούς, από δικές της παραλείψεις.

Η 'Ένωση μας έχει καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν και καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις από υγειονομικό υλικό στα τμήματα αλλά και την πολυήμερη παραμονή που υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες, αλλοδαπών αναμεσα τους γυναίκες -παιδιά,στα κρατητήρια της Δ.Α Κιλκίς, μετατρέποντας τα, σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης.


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πρωτοποριακή ασφαλιστική κάλυψη για Αστυνομικούς - Θωρακίζονται και εν ώρα υπηρεσίας


Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν και επανερχόμαστε ζητώντας για ακόμη μια φορά -Να υπάρχει τακτική χορήγηση υγειονομικού υλικού στις Υπηρεσίες. -Να χορηγούνται υπηρεσιακά σημειώματα αναχώρησης από την χώρα στους αλλοδαπούς στον απολύτως απαραίτητα χρόνο για την ταυτοποίηση τους.