Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 19/03/2020

Εντολή για αύξηση των περιπολιών, έντονη παρουσία των αστυνομικών στον δρόμο μέρα και νύχτα, αλλά και τη μετάθεση αστυνομικών από τα επιτελεία σε θέσεις επιχειρησιακές έδωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά το κλείσιμο καταστημάτων λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της Κατεχάκη, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Λευτέρης Οικονόμου έδωσαν οδηγίες για ένα νέο σχέδιο αστυνόμευσης με βάση τα νέα δεδομένα στη ζωή των πολιτών.

Επίσης, δεδομένου ότι έχουν κοπεί οι άδειες των αστυνομικών, από το βράδυ της Τετάρτης όσοι αστυνομικοί επέστρεψαν στις εργασίες τους θα πρέπει να εμφανιστούν σε αστυνομικά τμήματα ή σε άλλες υπηρεσίες και να στελεχώσουν ομάδες περιπολιών.

Το σχέδιο αστυνόμευσης προβλέπει έντονη παρουσία της αστυνομίας γύρω από μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικούς δρόμους για την αποφυγή ληστρικών επιθέσεων από κακοποιούς που θα σκεφτούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι τα καταστήματα τα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, ήταν κάθετος στην εντολή να αφήσουν τα γραφεία οι αστυνομικοί και αυτές τις ώρες -όσο γίνεται- να βρίσκεται στον δρόμο μεγαλύτερη δύναμη της αστυνομίας.

Mίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis