Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 24/04/2017
«Οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι δεν δύναται υπηρεσιακά να στεγαστούν και δεν υπάρχει στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης αυτών καθώς και ότι επιδιώκεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές) να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση του προσωπικού».

Αυτή ήταν, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η απάντηση του γραφείου του Πρωθυπουργού στην επιστολή τους με την οποία ζητούσε την άμεση αναστολή των μετακινήσεων υπαλλήλων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ειδικότερα η ΠΟΕΥΠΣ σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι «επί του εγγράφου μας αυτού λάβαμε την από 19.04.2017 απάντηση του Σταύρου Παναγιωτίδη, Προϊσταμένου του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού με την οποία μας γνωστοποιείται το ήδη γνωστό, ότι οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι δεν δύναται υπηρεσιακά να στεγαστούν και δεν υπάρχει στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης αυτών καθώς και ότι επιδιώκεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές) να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση του προσωπικού.

Τέλος, μας βεβαιώνουν ότι στο «προσεχές μέλλον» θα ληφθούν όλες οι δυνατές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες των εργαζομένων εκεί».

Και προσθέτει ότι στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζονται ούτε ποιές θα είναι «όλες οι δυνατές πρωτοβουλίες», ούτε οριοθετείται χρονικά η έννοια του «προσεχούς μέλλοντος».

Η Ομοσπονδία των πυροσβεστών επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «τα συμφέροντα όμως της Fraport εξυπηρετήθηκαν σε μια νύχτα» και κάλεσε τις «Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στο «άμεσο μέλλον» να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος απαντώντας σε δημοσίευμα του Βήματος που αφορούσε τις συνθήκες διαμονής των πυροσβεστικών υπαλλήλων που μετατέθηκαν για το αεροδρόμιο Μυκόνου ανέφερε ότι «από την συνολική υπηρετούσα δύναμη που ανέρχεται σε 33 άτομα, οι 10 περίπου υπάλληλοι διαμένουν ακόμη σε προσωρινές κατοικίες καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα των μονάδων που τους φιλοξενούν.

Μέχρι το τέλος του μηνός Απριλίου υπάρχουν οι δεσμεύσεις ότι όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν εγκατασταθεί σε μόνιμες κατοικίες που θα υποδειχθούν από τους τοπικούς φορείς, προσπαθώντας να παρέχουν την μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα, με το χαμηλότερο τίμημα μηνιαίως.»

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis