Περνάει δίπλα σου και δεν το καταλαβαίνεις: Το νέο πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα που πλέον δεν αναγνωρίζεται

ΠΙΑΣΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ...
Περνάει δίπλα σου και δεν το καταλαβαίνεις: Το νέο πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα που πλέον δεν αναγνωρίζεται

Από τον Απρίλιο του 2018 το όνομα του «φιγουράρει» στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα «eumostwanted.eu», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της EUROPOL, φιλοξενεί στοιχεία και φωτογραφίες του και ενημερώνει κάθε… ενδιαφερόμενο ότι η αμοιβή για τη σύλληψη του αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Εδώ και 10 χρόνια ωστόσο οι προσπάθειες των αστυνομικών – Ελλήνων και ξένων – έχουν αποβεί άκαρπες. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει δικαιώσει πλήρως το προσωνύμιο «φαντομάς». Παραμένει ελεύθερος από τις 22 Φεβρουαρίου του 2009, οπότε και έλαβε χώρα η δεύτερη κινηματογραφική απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Σεπτέμβριο του 2014 το BBC magazine είχε αφιέρωμα εφτά σελίδων στη ζωή του «Έλληνα Ρομπέν των Φτωχών», όπως τον χαρακτήριζε. 

Πολλοί ακόμα αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να έχει ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί χωρίς να υπάρχει έστω ένα ίχνος του 10 χρόνια τώρα. Την απάντηση δίνει η βασική θεωρία που κυκλοφορεί στις τάξεις των αρχών. Σύμφωνα με αυτή ο Παλαιοκώστας έχει κάνει πλαστική, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα η αστυνομία να ψάχνει αυτή τη στιγμή ένα φάντασμα.

To 2013 μάλιστα από έλεγχο σε κάμερες καφετέριας στην εθνική οδό απομονώθηκε ένα άτομο σχετικά νεαρό, με μαύρα μαλλιά, αδύνατο, για το οποίο είχε αναφερθεί ότι ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας που φέρεται να είχε προχωρήσει σε πλαστική χειρουργική επέμβαση μεγάλης έκτασης. Η Αστυνομία είχε βγάλει ανακοίνωση τότε που παρουσίαζε τη φωτογραφία του ατόμου αυτού με την υπόνοια ότι είναι ο «ριζικά μεταμορφωμένος» Βασίλης Παλαιοκώστας.

Διαβάστε περισσότερα στο menshouse.gr.