Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:48 | 08/09/2018

Επεισόδια προκλήθηκαν πριν από λίγο μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών που συμμετέχουν στη συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και ανδρών της Αστυνομίας. 

Διαδηλωτές που κρατούν ελληνικές σημαίες πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

[custom:google-ads]

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στη Μ Ανδρόνικου. 

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική, ενώ οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με πορεία, από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον μια προσαγωγή. 

M 2.jpg

M 2.jpg

m 4.jpg

m 5.jpg

epeisodia neo.jpg

ep.jpg

Mat 3.jpg

prosagwgh.jpg

Δείτε τα βίντεο του Thestival: 

Πηγές: thestival.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis