Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη σε Βούτση: Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας

Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη σε Βούτση: Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας
Η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» δεν επιχείρησε να διαλύσει τη διαδήλωση, πέρασε μέσα από τη διαδήλωση κυνηγώντας μπαχαλάκηδες, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες, στο Σύνταγμα και ενώ στη Βουλή ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
 
Παράλληλα, οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν και στα όσα δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη φωτογραφίας που δείχνει άνθρωπο που ήταν στον περίβολο της Βουλής, ντυμένο όχι με αστυνομικά, ο οποίος με γουόκι τόκι είχε επαφή πιθανότατα και με άτομα που έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες.
 
Ο κ. Βούτσης κάνοντας λόγο για ασφαλίτη στο προαύλιο της Βουλής ανανεώνει τη φαρμακερή θεωρία συνωμοσίας. Για κακή του τύχη τον είχε διαψεύσει η κυρία Γεροβασίλη τον Ιανουάριο του 2019, σημειώνουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:
 
«Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας που συντόνιζε τις δυνάμεις. Αν απαγορεύεται από αξιωματικό της κρατικής να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα να μας το πει ο κ. Βούτσης. Η ανεύθυνη μεταφορά στην αίθουσα του κοινοβουλίου δήθεν πληροφοριών, ταιριάζει σε εκπρόσωπο των μπάχαλων και όχι σε πρώην πρόεδρο της Βουλής».
 
Σφοδρή κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στο Σύνταγμα -Χρυσοχοΐδης: «Δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών -Βούτσης: «Παραιτηθείτε»
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα ο Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Δώσατε εντολές η ανεχθήκατε το προγκρόμ σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Δεν μπορείτε κατά την κοινή δημοκρατική λογική και τάξη να είστε σε αυτά τα έδρανα. Ή να απομακρυνθείτε ή να λογοδοτήσετε στη Βουλή. Εάν σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνουν αυτά που μαθαίνουμε, παιδιά με μηχανάκια να μπαίνουν μέσα στην εκδήλωση και να προκαλούν, τι θα συμβεί στις επόμενες  εκδηλώσεις;
Να αναλάβετε την ευθύνη ή, αν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα, να παραιτηθείτε σήμερα».
 
Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι, δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών
 
Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον δραματικό τόνο του κ. Βούτση. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις εδώ δέχθηκαν 15 μολότοφ και οι μολότοφ σκοτώνουν. Και έρχεστε να μας πείτε… Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές. Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς πλανάστε. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη».Βούτσης: «Απαράδεκτο να λέτε ότι καλύπτουμε η χρησιμοποιούμε τραμπούκους, πάρτε το πίσω»
 
Χρυσοχοΐδης: «Είπα για τραμπούκους και δολοφόνους έχουμε και τραυματίες αστυνομικούς έπεσαν πάνω με μολότοφ να τραυματίσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς. Αυτοί που έκαναν την επίθεση πρέπει να συλληφθούν. Και αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η αστυνομία πριν καταστρέψουν την πόλη».
 
Βούτσης: Να παραιτηθείτε κ. Χρυσοχοΐδη. Καταγγέλλουμε ότι  κάποιος με πολιτικά μιλούσε από τον περίβολο της Βουλής με γουόκι-τοκι πιθανώς  με τους μπαχαλάκηδες. Υπάρχει φωτογραφία, δυστυχώς, ανθρώπου ο οποίος ήταν στον περίβολο της Βουλής, εξ όσων μου κατατέθηκε, ντυμένου όχι με αστυνομικά, ο οποίος με walkie talkie είχε κατευθείαν επαφή πιθανότατα και ενδεχόμενα με άτομα τα οποία έκαναν αυτές τις όποιες έκνομες ενέργειες ανάμεσα σε αυτό το μπλοκ.
 
Χρυσοχοΐδης : Σας τα γυρνάω όλα πίσω αυτά που κάνετε απαράδεκτα. Εγώ πήρα πληροφόρηση από την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Έχουμε 6 τραυματίες αστυνομικούς.