Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:17 | 04/09/2019

Το έγγραφο που ακολουθεί εστάλη σήμερα από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης:
 

Αρ. Πρωτ : 199/2019

 

Ξάνθη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣ

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) κ. Γεώργιο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3)Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1)Γ.Α.Δ.Π.Α.Μ.Θ

Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ

2)Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης

Α/Δ κ. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

3) Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ξάνθης

κ. Σπυρίδων ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ

4) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ξάνθης

κ. Χουσεΐν ΖΕΪΜΠΕΚ

5) Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ξάνθης κ. Μπαράν ΜΠΟΥΡΧΑΝ

6) Δήμαρχο Ξάνθης

κ. ΤΣΕΠΕΛΗ Εμμανουήλ

7) Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

κ. Νικόλαο ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και εγχώριων μέσων ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει παραχωρήσει λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων, μεταξύ των οποίων και το «Σπυρίδωνος Αναλογίδη» στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών, εμείς ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία να εκφράσουμε δημόσια την θέση μας και να ενώσουμε την φωνή μας, με αυτή των κατοίκων όλου του Νομού και δη της ακριτικής Σταυρούπολης, προσπαθώντας να αποτρέψουμε την φημολογούμενη, εγκληματική για εμάς, ενέργεια.

Αρχικά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον ορεινό τομέα του Νομού Ξάνθης και τα τελευταία χρόνια, με την πρωτοβουλία τοπικών φορέων, αλλά και ιδιωτών, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να κρατήσει τους λιγοστούς νέους κατοίκους εκεί, με σκοπό να μην προστεθεί κι αυτό το πανέμορφο χωριό του Νομού στη λίστα των εγκαταλελειμμένων.

Στην ιδιαίτερη, από όλες τις απόψεις, περιοχή της Θράκης, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για όλους μας, καθώς η αλλοίωση του πληθυσμιακού χαρακτήρα του Νομού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη απομόνωση και αδιαφορία.

Ο Νομός της Ξάνθης έχει προσφέρει στο μεταναστευτικό ζήτημα τα μέγιστα, θυσιάζοντας για τον σκοπό αυτό και την πρώην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, μετατρέποντας την σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Έχουμε εκφράσει με κάθε τρόπο την άποψη μας και πιστεύουμε πως η επαναλειτουργία της Σχολής κρίνεται επιβεβλημένη. Θεωρούμε αδιανόητο να μην εισακουστεί αυτή μας η άποψη και επιπροσθέτως να δημιουργηθεί μία νέα δομή κράτησης αλλοδαπών.

Τέλος από αστυνομικής πλευράς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για την αστυνόμευση της πόλης, μιας και οι λιγοστοί αστυνομικοί δεν αντέχουν ακόμη ένα τέτοιο πλήγμα, καθώς ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω κρίνουμε πως πρέπει να εξετάσετε αυτό το ζήτημα με την ανάλογη ευαισθησία και να δημιουργήσετε συνθήκες, οι οποίες θα αναπτύξουν την περιοχή και όχι οι φήμες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, σπέρνοντας στην τοπική κοινωνία φόβο και οργή.

Ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης είμαστε πλήρως αντίθετοι με αυτή την ενέργεια, με την ευχή όλων μας να είναι η μη υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

6 9 3 7 2 3 4 7 2 8

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

6 9 8 6 9 8 1 0 4 7

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis