Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 17/08/2018

Πιλότος ελικοπτέρου σκοτώθηκε σήμερα όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος του συνετρίβη ενώ έριχνε νερό για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εν μέσω χειμώνα στη νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία πλήττεται από ξηρασία.

Περίπου 75 πυρκαγιές μαίνονται στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία, η οποία κηρύχθηκε από τις αρχές σε κατάσταση ξηρασίας την περασμένη εβδομάδα.

[custom:google-ads]

Ο πιλότος βρέθηκε νεκρός στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου του κοντά στην Ουλαντούλα, περίπου 180 χλμ. (111 μίλια) νότια του Σίδνεϊ, γύρω στις 07:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την αστυνομία που δεν έδωσε τα στοιχεία του.

Οι πυροσβεστικές αρχές λένε πως οι πυρκαγιές αυτές, που είναι συνηθισμένες στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σπάνιες τον χειμώνα, οφείλονται στην ξηρασία. Εκατοντάδες πυροσβέστες και δεκάδες αεροσκάφη μάχονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών οι οποίες έχουν καταστρέψει μέχρι τώρα τουλάχιστον δύο σπίτια, κοντά στην πόλη Μπέγκα, 100 μίλια νότια της Ουλαντούλα.

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πέμπτος πιο ξηρός Ιούλιος που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία από το 1965, κατά τη διάρκεια της πιο ξηρής περιόδου στη Νέα Νότια Ουαλία που διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η ζέστη και η ξηρασία θα συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis