Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:25 | 01/10/2018

Για πιο καθαρά αυτοκίνητα, πιο ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό υλικό στις διαδικτυακές πλατφόρμες και για τα μονίμως φλέγοντα θέματα του μεταναστευτικού και του Brexit συζητά αυτή την εβδομάδα η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, η ολομέλεια ψηφίζει προτάσεις για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων και θέτει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για τα ποσοστά ηλεκτροκίνησης. 
Η επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ προτείνει 45% μείωση των ρύπων των αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Οι νέοι κανόνες ζητούν επίσης το 40% των οχημάτων που θα πωλούνται από το 2030 να είναι ηλεκτρικά και υβριδικά.
Οι διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Netflix, θα είναι υποχρεωμένες να προβάλλουν κατά 30% ευρωπαϊκό περιεχόμενο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες οι οποίοι επίσης θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα προστατεύονται από επιβλαβές οπτικοακουστικό υλικό.
Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιορίκα Νταντσίλα συζητά την Τετάρτη με τους ευρωβουλευτές για την τελευταία μεταρρύθμιση στο κράτος δικαίου της χώρας της.
Την ίδια μέρα, ο Εσθονός πρωθυπουργός, Γιούρι Ράτας συζητά με τους ευρωβουλευτές και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για το μέλλον της Ευρώπης. 
Τέλος, οι ευρωβουλευτές συζητούν τις προτεραιότητες του ΕΚ με αφορμή την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου. Τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα της Συνόδου είναι το μεταναστευτικό και το Brexit.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis