Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 12/12/2017

Έως σήμερα οι ποινές των προστίμων που επιβάλλονται κατά την πειθαρχική διαδικασία στο πυροσβεστικό προσωπικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Π.Δ. 210/1992, λαμβάνουν ως βάση τον βασικό μισθό του εκάστοτε υπαλλήλου.

Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 01-01-2018 και την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών όλων των βαθμίδων είναι προφανές ότι οι ποινές που θα επιβάλλονται εφεξής στο πυροσβεστικό προσωπικό θα διαφοροποιηθούν επί το δυσμενέστερο, με αποτέλεσμα την επιβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, απόρροια της προαναφερόμενης νομοθέτησης.

Επιπλέον σε εφαρμογή της παραγράφου β’ του άρθρου 22του Π.Δ. 422/1981 (ΦΕΚ 114 Α’), η απόδοση όλων των προστίμων που επιβάλλονται στο πυροσβεστικό προσωπικό, περιέρχεται στο Μ.Τ.Π.Υ.  και καταγράφονται ως πόροι του.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις επιβάλλουν  άμεσα τα παρακάτω:

  • Tα ποσά των ποινών που έως και σήμερα αποδίδονται στο Μ.Τ.Π.Υ. εφεξής να αποτελούν πόρο του Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. αίτημα εύλογο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό μας σύστημα σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα στήριξης του Ταμείου μας.
  • Τροποποίηση της παραγράφου 3 του άρθρου 71 του Π.Δ. 210/1992 και αναπροσαρμογή ως προς τα ποσοστά επιβολής των ποινών των πυροσβεστικών υπαλλήλων που επιβάλλονται ιεραρχικά, διότι με γεγονός ότι ενσωματώνονται τα επιδόματα στο Βασικό Μισθό, αυξάνονται οι Βασικοί Μισθοί ανά μισθολογικό κλιμάκιο με τις διατάξεις του Ν. 4472/2017 και ως εκ τούτου τα ποσά των ποινών αυξάνονται πολύ.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis