Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:47 | 06/08/2017

Το policenet.gr δεν παύει να αναζητά τις ιστορίες αστυνομικών που υπερβαίνουν εαυτό για να συνδράμουν στην προστασία των πολιτών.

Αυτή τη φορά η έρευνα μας οδήγησε στην ιστορία του Αμερικανού Joseph Halliday.

O Halliday υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης από τις 8 Σεπτεμβρίου 1936.

[custom:google-ads]

Μια ημέρα στις 16 Νοεμβρίου 1941 ήταν με την αρραβωνιαστικιά του σε ένα κάφε, όταν τέσσερις άντρες προσπάθησαν να ληστέψουν το κατάστημα με την απειλή όπλου.

Ο Halliday, παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας, επενέβη και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, κατάφερε να σκοτώσει έναν από τους ληστές και να τραυματίσει έναν δεύτερο.

Στη συνέχεια, βοήθησε τους συναδέλφους του που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τους υπόλοιπους ληστές.

Δυστυχώς, ένας άντρας που περνούσε από την περιοχή σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τέλος της βάρδιας τους έλειπε ο ... εκτοξευτήρας χειροβομβίδων μέσα από το περιπολικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Τραγικό είναι επίσης το γεγονός ότι η συνολικη "λεία" των ληστών αποδείχθηκε ότι θα ανερχόταν στο ευτελές πόσο των 4,40 δολαρίων...

Για την ηρωική του πράξη εκείνο το πρωί ο αστυνομικός Joseph Halliday έλαβε το Μετάλλιο της Τιμής, το οποίο του απονεμήθηκε στις 5 Ιουνίου 1942 από τον τότε Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Fiorello La Guardia, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Δύο μήνες αφού έλαβε το τιμητικό μετάλλιο, ο Halliday ζήτησε να λάβει άδεια άνευ αποδοχών έτσι ώστε να υπηρετήσει στο αμερικανικό ναυτικό κατα τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τη θητεία του στον πόλεμο επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και υπηρέτησε ξανά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του πιστός στο καθήκον για άλλη μία φορά...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis