Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 02/06/2019

Του Γιαννελάκη Νικολάου

Μέλους Ε.ΑΣ.Υ.Α. - υποψηφίου με το Ε.Κ.Α. Αθηνών

Από πιτσιρικάδες όλοι όσοι θέλαμε να γίνουμε αστυνομικοί βλέπαμε περιπολικό και γουρλώναμε τα μάτια.. Βλέπαμε αστυνομικό με πλήρη εξάρτηση και νιώθαμε ασφάλεια και σιγουριά.. Θυμάμαι τότε λοιπόν που οι τωρινοί μου συνάδελφοι με κοιτούσαν και εμένα μέσα από το περιπολικό με ένα βλέμμα κατανόησης αλλά και με ένα αίσθημα που τότε αδυνατούσα να καταλάβω.. Τώρα πλέον έχω καταλάβει τι ακριβώς ήθελαν να μου πούνε..

Τι είναι λοιπόν η μάχιμη περιπολία ; Η περιπολία στο πεζοδρόμιο που λένε μερικοί ;

Αρχικά λοιπόν όσοι από εμάς δουλεύουμε σε μάχιμες υπηρεσίες, έχουμε τη θέληση να κάνουμε τα πάντα για την προστασία του κόσμου, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτουμε όλοι μας τα απαραίτητα μέσα..

[custom:google-ads]

Πως λοιπόν να συλλάβουμε τον εγκληματία ή να βρούμε το κλεμμένο όχημα από τη στιγμή που στο περιπολικό πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε ούτε Carpc ;

Από τη στιγμή που απλά νιώθουμε ικανοποιημένοι που έχουμε όχημα το οποίο διαθέτει ρόδες τουλάχιστον και δεν χρειάζεται να τρέχουμε σε όλη την Αθηνών για να πάρουμε δανεικό, όπως  πολλές φορές μας έχουν υποχρεώσει να κάνουμε και το οποίο θα έχει ακριβώς την ίδια κατάσταση ;

Από τη στιγμή που η Διοίκηση μάς, μας έχει κάνει να λέμε και ευχαριστώ που διαθέτουμε και αυτά τα λίγα ; Δυστυχώς όμως εδώ δεν τίθεται θέμα μόνο παροχών και απαραίτητου εξοπλισμού ! Δεν μιλάμε απλά για τα προβλεπόμενα τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά όπως διαχωριστικό υαλοπίνακα μεταξύ αστυνομικών και προσαγόμενων,όπως αναφερει το π.δ 45/2008 ή ένας ασύρματος με πλήρη και σωστή λειτουργία ! Εδώ τίθεται θέμα δικής μας ασφάλειας! Δε γίνεται να υπάρχουν συνάδελφοι στο δρόμο οι οποίοι οδηγάμε περιπολικά και μηχανές στα οποία δεν τηρούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι.. Τα οποία διαθέτουν λάστιχα 10ετιας και έχουν κατασκευαστεί την 10ετια του ‘90.. Τυχαίνει πολλές φορές να καταδιώξουμε άτομα ή οχήματα και φοβόμαστε όχι μη μας βλάψουν αυτοί αλλά το περιπολικό ή η μηχανή ! Μήπως δε πιάσουν τα φρένα ή μήπως ντεραπάρουμε σε κάποια στροφή ..Μη μας προδώσει δηλαδή το μέσο με το οποίο έχουμε ανατεθεί να προστατεύουμε τον Έλληνα πολίτη !

Και θα μου πεις μετά, γιατί συνάδελφε δεν τα επισκευάζετε ; Και θα σου απαντήσω ! Γιατί πολύ απλά οι αρμόδιοι δεν διαθέτουν χρήματα για να επισκευάσουν μια ζημιά των 100€. Προφυλακτήρα θέλεις να αλλάξεις στο περιπολικό και για να επισκευαστεί μέσω της υπηρεσίας χρειάζεται περισσότερο από 3 μήνες, για μια δουλειά μισής ώρας.. Συγκεκριμένα σε τμήμα της Αθηνών υπάρχει περιπολικό υπό επισκευή στα συνεργεία της υπηρεσίας, από τον Ιούνιο του 2016. Όλα αυτά στον 21ο αιώνα και ενώ η Ηγεσία μας νομίζει ότι μας έχει εξοπλίσει με υπερσυστήματα και καυχιέται κιόλας για τα επιτεύγματά της !

Οπότε εσύ και εγώ που δουλεύουμε έξω, αναγκαζόμαστε να επισκευάζουμε τα περιπολικά με τα οποία αναλαμβάνουμε υπηρεσία με δικά μας έξοδα και όχι για να προσθέσουμε κάτι έξτρα ! Αλλά για τα προβλεπόμενα ! Επομένως με λίγα λόγια μας «εκβιάζουν» αν θέλουμε να δουλεύουμε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια να πληρώνουμε για αυτό ! Μάλιστα.. πάμε παρακάτω.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή οχήματα που δουλεύουν έξω και τα οποία δεν έχουν καν αναλογικό ασύρματο και να πρέπει εσύ να λαμβάνεις από τον φορητό τον δικό σου..!! Την έσχατη στιγμή δεν θα μπορείς να διαβιβάσεις ούτε να ακούσεις τι συμβαίνει, βάζοντας για ακόμα μια φορά σε κίνδυνο τη ζωή σου !! Δεν γίνεται να σταματάμε αυτοκίνητο για έλεγχο χωρίς να ξέρουμε αν το όχημα απασχολεί ή σε ποιον ανήκει. Και να χρειάζεται να παίρνουμε τηλέφωνο τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και αν αυτός έχει δουλειά τον τερματικό του Κέντρου και αν αυτοί έχουν δουλειά πάλι, τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και ούτω  καθεξής ,για να ελεγχθεί επιτέλους το εν λόγω όχημα στα συστήματά μας, χάνοντας έτσι ζωτικής σημασίας λεπτά από τον έλεγχο που ενεργούμε  ! Δυστυχώς όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι η δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε μερικοί αν όχι όλοι από εμάς που δουλεύουμε σε μάχιμες υπηρεσίες !

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνω γιατί με κοιτούσαν έτσι..

Ακριβώς όπως κοιτάζω και εγώ τα νέα παιδιά που μας «καμαρώνουν» στο δρόμο !

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis