Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:40 | 21/02/2015
Το οπλοστάσιο που είχε παράνομα στην κατοχή του ένας 44χρονος στην κοινότητα Μεγαλόκαμπος της Δράμας, ήταν το λιγότερο. Από την έρευνα προέκυψε ότι έκανε και λαθρανασκαφές σε άγνωστη περιοχή, με ιδιαίτερα πλούσια ευρήματα.
 
Οι άνδρες της Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του, βρήκαν συνολικά 343 νομίσματα, κοσμήματα και άλλα αρχαία αντικείμενα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δράμας, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας. Ο 44χρονος δεν αποκάλυψε πού έκανε τη λαθρανασκαφή με τη βοήθεια ενός ανιχνευτή μετάλλων και με ένα φτυάρι και ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο που βρέθηκαν στο σπίτι του.
 
Κατά τα άλλα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα τυφέκιο με προσαρμοσμένη διόπτρα και ένα εξάρτημα, ένα κυνηγετικό όπλο, δυο κάνες και διάφορα εξαρτήματα κυνηγετικών όπλων, έναν αυτοσχέδιο σωλήνα με μηχανισμό σκανδάλης, ένα αεροβόλο περίστροφο και ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι κρότου– λάμψης με γεμιστήρα, μια ξιφολόγχη μήκους 51 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, 50 φυσίγγια και 46 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 19 αβολίδωτα φυσίγγια και ένα φυσίγγιο κρότου- λάμψης. Ο κάτοχός τους οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της νομοθεσίας περί όπλων.
 
Την εμπλοκή ενός 47χρονου σε παράνομες λαθρανασκαφές για αρχαιότητες ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και για έναν 47χρονο κάτοικο της κοινότητας Μεγαλόκαμπος, καθώς βρήκαν στο σπίτι του έναν ανιχνευτή μετάλλων. Και αυτός είχε στο σπίτι του παράνομο κυνηγετικό όπλο με 22 φυσίγγια και ένα περίστροφο και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Πηγή:defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis