Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:01 | 22/02/2017

Απέτυχαν στην απόπειρά τους να διαρρήξουν δύο σπίτια στην Αλεξανδρούπολη τα μέλη μιας σπείρας διαρρηκτών και κατά την διαφυγή τους με Ι.Χ. αυτοκίνητο εντοπίστηκαν στην περιοχή Απαλός από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Στο όχημα που κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένας σιδερολοστός, 11 διαρρηκτικά εργαλεία, τρία ζευγάρια γάντια και ένα περιλαίμιο.

Και μόνο αυτά, έφταναν για να οδηγήσουν στη σύλληψη των δυο Αρμενίων ηλικίας 26 και 29 χρόνων και του 31χρονου Έλληνα, από τους οποίους οι δυο τελευταίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Επιπρόσθετα, στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9,4 γραμμαρίων, δυο μεταλλικοί τρίφτες, ένας σιδερολοστός, ένα μαχαίρι μήκους 0,30 εκατοστών, ένα στιλέτο μήκους 0,21 εκατοστών, 592 νομίσματα, διάφορα κοσμήματα, δυο φορητοί υπολογιστές, μια ηλεκτρονική μηχανή, 850 ευρώ, τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία και δυο κινητά. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ευρημάτων ερευνάται και θεωρείται βέβαιο ότι προέρχονται από άλλες διαρρήξεις.

Οι δράστες είχαν ακόμη στην κατοχή τους δυο ξύλινες εικόνες αγίων, πιθανότατα και αυτές κλεμμένες, οι οποίες εστάκησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθούν η παλαιότητα και η αξία τους. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για σύσταση συμμορίας, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis