Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:54 | 07/11/2016

Την πλήρη ικανοποίηση του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση αλλά και όλης της ηγεσίας της Πολεμικής μας Αεροπορίας αντικατοπτρίζει το χθεσινό εντυπωσιακό air show που έδωσαν τα πτητικά μέσα και τα πληρώματα των αεροσκαφών της ΠΑ, ενώπιον των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων του Λεκανοπεδίου που είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν χθες το μεσημέρι στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου.

«Ασφαλώς και ως Πολεμική Αεροπορία είμαστε απολύτως ικανοποιημένη από την χθεσινή εμφάνιση στο Φλοίσβο. Και ο κ.Αρχηγός το ίδιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τόσων χιλιάδων απλών ανθρώπων, οι οποίοι ήλθαν με την παρουσία τους να εκφράσουν την υποστήριξή τους και την ενθάρρυνσή τους προς την ΠΑ. Η ΠΑ είναι κομμάτι του Ελληνικού λαού και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι όταν ο Ελληνικός λαός είναι δίπλα μας και συμπαρίσταται στο έργο μας» μας λέει ο σήμερα, πριν λίγη ώρα υψηλόβαθμη πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Είμαστε και τυχεροί γιατί δεν μας τα χάλασε ο καιρός, που ήταν εξαιρετικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες κόσμος. Ο Δήμαρχος Παλ.Φαλήρου, ο Ναύαρχος κ.Χατζηδάκης, μιλούσε για 15-20.000 άτομα συγκεντρωμένα στην παραλία του Φλοίσβου. Πιλότοι μας έλεγαν ότι ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από τη Γλυφάδα. Ανεξαρτήτως αυτού χαρήκαμε γιατί ο κόσμος είδε από κοντά ένα μικρό ποσοστό του πολυεπίπεδου έργου της ΠΑ και του κόσμου της και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

Θυμίζουμε ότι χθες, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της ΠΑ πραγματοποιήθηκε, στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, του Δημάρχου Π.Φαλήρου ναυάρχου ε.α. Χατζηδάκη και άλλων επισήμων, αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και T-6A «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», καθώς και επίδειξη εκτελέσεως αεροπορικών αποστολών, όπως :

  • Ερεύνης – Διασώσεως από ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης - Διασώσεως για περισυλλογή Ιπταμένου.
  • Προσβολής ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16.
  • Εναέριας μάχης από ζεύγη αεροσκαφών Mirage 2000-5 και F-16.
  • Προσβολής χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4E Phnatom AUP και F-16.
  • Αεροπυροσβέσεως από ζεύγος αεροσκαφών CL-215 της 355 ΜΤΜ.
  • Αντιμετωπίσεως απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφος της Aegean Α-320 και ΑΤR-72 της Olympic Air, συνοδευόμενα αμφότερα από μαχητικά αεροσκάφη, αεριωθούμενα και ελικοφόρο αντιστοίχως, της ΠΑ.

Επίσης στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου λειτουργεί στατική έκθεση μοντελισμού.

 

Λ.Σ.Μ.

 www.parapolitika.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis