Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:24 | 07/06/2016

Κύριε Υπουργέ
Με την υπ. αριθμ. 85/20-4-2016 γνωμάτευση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος, κρίθηκε ότι πρέπει να τεθεί σε κατάσταση Μόνιμης Διαθεσιμότητας στην κατηγορία «Α'», ο 5ετούς θητείας συνάδελφος μας Λυκούργος Πολίτης από τη Μυτιλήνη, ο οποίος για πάνω από δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού κατά τη διάρκεια ανάληψης των υπηρεσιακών καθηκόντων του.
Μέχρι στιγμής όμως, οι αποδοχές που έχουν καταβληθεί στον συνάδελφο έως και το μήνα Μάιο, είναι μειωμένες σε σχέση με τις αποδοχές που λάμβανε πριν τραυματιστεί.
Από όσο γνωρίζουμε, σύμφωνα με τη νομοθεσία (Π.Δ. 168/2007 όπως ισχύει σήμερα), οι αποδοχές των υπαλλήλων που τελούν σε κατάσταση Μόνιμης Διαθεσιμότητας είναι προσαυξημένες, ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας και την κατηγορία της Μόνιμης Διαθεσιμότητας.
Κύριε Υπουργέ
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του συναδέλφου αλλά και του υψηλού κόστους της φαρμακευτικής αγωγής του, ζητάμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να καταβληθούν στον συνάδελφο οι πλήρης αποδοχές που δικαιούται.
Επίσης, ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μπορέσει ο συνάδελφος να δικαιωθεί το επίδομα των 300 ευρώ για τους παθόντες εν ώρα υπηρεσίας που χορηγείται στους μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, όπως έχετε δεσμευτεί και μέσα στο κοινοβούλιο. Ανάλογη δέσμευση υπήρξε και από τον κύριο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου μας προς την οικογένεια του παθόντος.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Τα μέλη τους Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης - Ζαμπάτης Σπύρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis