Πλεύρης: Αξιωματικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτός που εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ
Πλεύρης: Αξιωματικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτός που εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια

«Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά στην οποία κατονομάζεται άτομο, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ,
ότι τη στιγμή που ο ειδικός φρουρός πήγε να συλλάβει το άτομο, μπήκε μπροστά του και με χειροδικία απέτρεψε τη σύλληψη», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, επιβεβαιώνοντας καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

«Με πήραν χθες ο κ. Ντούμας, ο κ. Μαυροειδάκος και η κυρία Βαρελά, η βασική δικηγόρος του Σωματείου», ανέφερε μιλώντας στον Σκάϊ ο κ. Πλεύρης και περιέγραψε: «Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό, ο οποίος λέει ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο άτομο πήγε να το συλλάβει, κατά τη σύλληψη δέχθηκε αντικείμενα κι ήρθε ένας άνθρωπος που απέτρεψε την σύλληψη. Τον έσπρωξε, τον άφησε να φύγει, ο ειδικός φρουρός πάει να το ξανασυλλάβει, μπαίνει μπροστά του και του λέει, "εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι συνάδελφος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ". Αυτό έχει πιστοποιηθεί. Και είπε ότι είναι υπεύθυνος Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε, μάλιστα, την ίδια ώρα ο διοικητής της «Δράσης» ήταν στο 401».

Την ταυτότητα του αξιωματικού που απέτρεψε την σύλληψη, επιβεβαίωσε μιλώντας επίσης στον Σκάϊ, ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, λέγοντας ωστόσο ότι «δεν είναι κακό που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε: «Δεν είναι μεμπτό ότι ήταν στην διαδήλωση,μεμπτό είναι ότι πάνω από το ιερό καθήκον έβαλε την ιδεολογική του ταυτότητα. Καλώς ήταν στη διαδήλωση, καλώς εργάζεται σε κόμμα, κάκιστα εμπόδισε αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή και την περιουσία πολιτών και έβαλε την κομματική ιδιότητα πάνω από τα αστυνομικά καθήκοντα», τόνισε εξοργισμένος ο κ. Ντούμας, προσθέτοντας ότι «έχει καταθέσει ο αστυνομικός, έχει υποβληθεί μήνυση και θα κινηθεί νομική και ποινική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΦΕΑΑ έχει καταγγείλει το γεγονός με ανάρτηση του στο Fb: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Πηγή: iefimerida.gr