Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:18 | 13/07/2015

Πληροφορίες για αύξηση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη, επικαλείται από τη Φρανκφούρτη ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον.

«Η ΕΚΤ είπε ότι θα αυξήσει τον ELA κατά δύο δισ. ευρώ. Οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο, όχι κανονικά, τα 60 ευρώ όριο ανάληψης θα παραμείνει, αλλά θα μπορούν να προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Πέστον.

ekt

Tην ίδια ώρα, το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος ανέφερε οτι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε αλλα εθνικά κοινοβούλια. Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομαδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, διευκρίνισε ο Ολλανδός υπουργός.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis