Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 01/12/2019

Δύο Αστυνομικοί τραυματίες και δυο Ρομά κρατούμενοι, ύστερα από επίθεση ομόφυλών τους στους Αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψή τους, κοντά σε καταυλισμό.

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ, πληρώμα της Δυτικής Αττικής, ύστερα από καταδίωξη, εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαινα Ρομά, ως δράστες επίθεσης σε βάρος νεαρού, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αμεση Δράση.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Αετόπετρας στα Λιόσια (01/12-01.45) με τους Αστυνομικούς να επιχειρούν επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων, για ενισχύσεις, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν ανταπόκριση.

[custom:google-ads]

Από κοινού τα πληρώματα, καλούν τους Ρομά να αποβιβαστούν από το όχημα, όταν δέχονται επίθεση με πέτρες, ξύλινα δοκάρια και εφορμούν εναντίον τους πιτ μπουλ, τα οποία είχαν απελευθερώσει ομόφυλοί τους, σε προσπάθεια να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους.

Με διαδοχικές διαβιβάσεις στο κέντρο τα πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ ζητούσαν από το Κεντρο Ενισχύσεις καθώς δεχόντουσαν επίθεση, χωρίς ανταπόκριση. Σταθμός που περιπολούσε στην περιοχή, άκουσε τη διαβίβαση ως ενδιάμεσος, ενημέρωσε το Κέντρο της Αμεσης Δράσης για το περιστατικό σε βάρος των Αστυνομικών και μετέβησαν στο σημείο ενισχύσεις.

Οι Αστυνομικοι προχώρησαν στη δέσμευση των δύο Ρομά, οι οποίοι επίσης τραυματίσθηκαν από τα αντικείμενα που απέρριπταν οι ομόφυλοί τους και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών της Αστυνομίας «Tetra Sepura» της ΕΛ.ΑΣ., αντιμετωπίζει προβλήματα. Ηταν την περασμένη εβδομάδα (23/11-01.00) πληρώμα της Άμεσης Δράσης, σε νυχτερινή βάρδια, διαβίβαζε προς το Κέντρο για «προτεραιότητα» όταν εντόπισε αιμόφυρτους αλλοδαπούς να κινούνται πεζή ύστερα από συμπολή με μαχαίρια στο πάρκο Κύπρου στην περιοχή της Καλλιθέας, και δεν είχαν... επικοινωνία, καθώς είχε καταρρεύσει το (νέο) ψηφιακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. με τις διαβιβάσεις να γυρίζουν και πάλι στο (παλιο)... αναλογικό.

Το πρόβλημα παραμένει από την Τετάρτη (13/11) με τις επικοινωνίες να είναι και πάλι προβληματικές για τα πληρώματα και το Κέντρο, ωστόσο μεσα στην εβδομάδα έγινε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη και σε λιγότερο από τρια 24άωρα... το ψηφικό σύστημα ειναι και πάλι εκτός... επικοινωνίας!

Οι δύο Αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο 401ΓΣΝ.

nantiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis