Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 26/06/2019

Για μια ακόμη φορά οι Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, Πολιτική και Φυσική, έσπευσαν βιαστικά και εν κρυπτώ να νομοθετήσουν και φυσικά και επόμενα να εκτεθούν. Θύμα τους αυτή τη φορά η αστυνομική εκπαίδευση. Η εκπαίδευση, η οποία αντί να αποτελεί την επιτομή του σχεδιασμού και της στρατηγικής επιλογής με όραμα για το μέλλον, αντιμετωπίστηκε ως χρυσή ευκαιρία για «δήθεν» παρουσίαση νομοθετικού έργου, δέκα μέρες πριν τις εθνικές εκλογές μετά από τεσσεράμισι χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας.

Είναι γνωστά τα δομικά προβλήματα της νομικής σκέψης που διέπει το μόρφωμα, αυτό που διαβιβάστηκε με τη μορφή σχεδίου Π.Δ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άλλωστε, η γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ είναι καταπέλτης στο αιτιολογικό της, για τη μη νομιμότητα του εν λόγω σχεδίου και παρέλκει κάθε περαιτέρω ανάλυσης από μέρους μας επ’ αυτού.

Η αστυνομική εκπαίδευση, κυρίες και κύριοι της Ηγεσίας, δεν είναι αντικείμενο ικανοποίησης ιδεοληψιών και πάσης φύσεως ιδιοτελών κριτηρίων και απαιτήσεων της εκάστοτε κομματικής νομενκλατούρας. Προφανώς, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνομιλητής και συνδιαμορφωτής του εν λόγω σχεδίου, όπως προκύπτει σαφώς από σχετική ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης - στην οποία διαρρεύσατε το σχετικό νομοθέτημα - όπου συνέχισε τη χειραγώγηση των Ηγεσιών και επιβάλλοντας τις θέσεις του, κατέληξε «στην τούρλα του Σαββάτου», όπως λέει και η λαϊκή σοφία, να εκθέσει τόσο την πολιτική Ηγεσία, η οποία έσπευσε ασθμένως να εξαγγείλει δημόσια την δήθεν αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης μέσω Π.Δ., ενώ γνώριζε ότι το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ το είχε ήδη κρίνει ως αντισυνταγματικό και πως άλλωστε να μη γίνει έτσι, όταν και πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι νόμος καταργείται ή τροποποιείται με νόμο και όχι με Π.Δ., όσο και το θεσμό της Αστυνομίας. Ποιος άλλωστε δεν αναγνωρίζει ότι η ίδρυση Σχολής Υπαξιωματικών τετραετούς διάρκειας-παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν αποτελεί τεράστιο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, ίσως και για την ίδια την ανθρωπότητα!!

[custom:google-ads]

Είναι νομοτελειακό πως όταν επιλέγεις ως συνομιλητές και συνδιαμορφωτές των κειμένων σου, όχι τους θεσμικά αρμόδιους αλλά τους εξωθεσμικούς παρασυναγωγούς, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά θετικά θα είναι.

Κα Υπουργέ,

Τα θέματα της αστυνομικής εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπιστούν με λογικές αποκλεισμού, εξωθεσμικών παρεμβάσεων και υποταγής σε κομματικές ιδεοληψίες. Απαιτείται σοβαρότητα, μακρόπνοος σχεδιασμός και στρατηγικό όραμα για να προχωρήσουμε σε αλλαγές σε ένα πλαίσιο, το οποίο σίγουρα χρειάζεται αναμόρφωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της αστυνομικής εκπαίδευσης στην σύγχρονη εποχή. Σίγουρα όμως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση ένα τόσο σοβαρό θέμα να συνδεθεί με τις τελευταίες πράξεις σας ως Υπουργού, λίγες ημέρες προ των εκλογών.

Ευελπιστούμε πως όποια κυβέρνηση προκύψει από την εκλογική διαδικασία τη 7ης Ιουλίου αφ’ ενός θα παραδειγματιστεί από τις μεθοδεύσεις αυτές που κατέληξαν στο φιάσκο του επίμαχου σχεδίου Π.Δ., το οποίο καταθέσατε και αφ’ ετέρου θα αντιμετωπίσει την αστυνομική εκπαίδευση όχι ως πεδίο επίδειξης κομματικού φανφαρονισμού, αλλά ως την πιο ουσιαστική επιταγή για μία σύγχρονη, αποτελεσματική και επαγγελματική Αστυνομία.

2014 poaxia no ypografesΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο: Φυγόποινος κρυβόταν επί 6 χρόνια σε σπίτι-«οχυρό» στη Λάρισα, με κρύπτη την ντουλάπα!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis