Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 01/07/2020

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας για τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων που διέπουν το σύστημα μεταγωγών κρατουμένων, κλιμάκιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο αυτής, κ. Αθανάσιο ΝΤΑΒΟΥΡΑ, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Εμμανουήλ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, συναντήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ, τον Προϊστάμενο του Κλάδου Τάξης/Α.Ε.Α., Υποστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., Ταξίαρχο κ. Στυλιανό ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ και άλλα στελέχη.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας τονίστηκαν, αφενός τα εν τοις πράγμασι προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται, από την εν ισχύι Κανονιστική Διαταγή, στο αστυνομικό προσωπικό και στις Υπηρεσίες, αντίστοιχα, αφετέρου δε η αναγκαιότητα της τροποποίησης της αναχρονιστικής αυτής Διαταγής, που εκδόθηκε το έτος 2006. Επίσης, αναπτύχθηκαν στους υπηρεσιακούς αξιωματούχους οι θέσεις και οι προτάσεις μας, τόσο για τη θωράκιση της ασφάλειας όσων εμπλέκονται στις μεταγωγές, όσο και για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εκτέλεσης υπηρεσίας και διαμονής των συναδέλφων μας οι οποίοι εκτελούν μεταγωγές κρατουμένων από και προς τη νησιωτική χώρα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Τέλος, επισημάνθηκε ότι η νέα Κανονιστική πρέπει, πέραν τούτων, να επιτυγχάνει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό των άσκοπων δρομολογίων και ως εκ τούτου, των διανυκτερεύσεων των ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια.

Από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας, υιοθετήθηκαν οι περισσότερες εκ των προτάσεών μας, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι αυτές θα ενσωματωθούν αυτούσιες στην υπό έκδοση νέα Κανονιστική. Δυστυχώς, όμως, κάποια ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα η Ελληνική Πολιτεία θα προβεί επιτέλους στον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταγωγών, βελτιώνοντας στο μέγιστο βαθμό το σημερινό επικίνδυνο και ανθυγιεινό καθεστώς, το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει στοιχίσει ακριβά ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές συναδέλφων μας.

Η Ομοσπονδία μας, παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του παραπάνω θέματος και με νέες παρεμβάσεις της, τόσο στην Πολιτική όσο και στη Φυσική Ηγεσία του Σώματος, θα πιέσει για την άμεση και θετική έκβαση αυτού του κρίσιμου αστυνομικού και κοινωνικού ζητήματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis