Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 29/07/2020

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Συνεδρίασε χθες, 28 Ιουλίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και κατά την τακτική του συνεδρίαση, ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, προέβησαν σε εκτενή ενημέρωση των μελών του για τις τελευταίες παρεμβάσεις μας, προκειμένου να τύχουν ικανοποίησης δρομολογημένα προς επίλυση, αιτήματά μας, ενώ συζήτησαν και την πρωτοφανή πρόκληση της ηγεσίας του τουρκικού κράτους να προβεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν τόσο στις πρωτοβουλίες μας για την εκπόνηση νέου βαθμολογίου όσο και στην πρόσφατη συνάντηση στο Αρχηγείο, με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τέθηκε το πλαίσιο της πρότασής μας και κατατέθηκαν σχετικές βελτιωτικές ρυθμίσεις.

Στο διαρρεύσαν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., διάστημα, υπήρξαν παρεμβάσεις μας στη Βουλή κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων για τις συναθροίσεις και για το παραεμπόριο, όπου διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας σε επιμέρους διατάξεις, ενώ επικροτήσαμε τις θετικές ρυθμίσεις για το αστυνομικό προσωπικό (αυξημένη εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του μετονομασθέντος Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας σε «Ίδρυµα Μέριµνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνοµίας», επιμήκυνση δόσεων για την πάγια εισφορά ονοµασίας Δοκίµου Αστυφύλακα σε Αστυφύλακα και Δοκίµου Αξιωµατικού σε Υπαστυνόµο Β΄ των µετόχων των τοµέων Τ.Π.ΑΣ. και Τ.Π.Υ.Α.Π. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., δικαίωμα συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών συζύγων υπηρετούντων στα Σώµατα Ασφαλείας, επαναχορήγηση επιδόματος ΕΚΑΜ κ.ά).

Σημαντικές ήταν επίσης οι παρεμβάσεις μας στο πλαίσιο της λήψης των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης (συμμετοχή αστυνομικών σε ελέγχους στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα κλπ), ενώ προωθήθηκαν στο Αρχηγείο,  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αλλού, καταγγελίες, διαμαρτυρίες και προτάσεις Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας.

Με αφορμή τα κρούσματα διαφθοράς και τις καταγγελίες για άσκηση αστυνομικής βίας, η Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επαναφέροντας τις προτάσεις της, μακριά από ιδεοληψίες, τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, της οικονομικής στήριξης του αστυνομικού προσωπικού και της απρόσκοπτης λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συμμετέχοντας ενεργά στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσε, επίσης, το στίγμα του κατά την κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών, στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, στις 17-07-2020, οπότε και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, πριν τα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Τέλος, απαντήθηκαν ερωτήματα αναφορικά με την κατάργηση του ορίου των 30 ετών για τη χορήγηση εφάπαξ από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας στο νέο Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Η Ομοσπονδία μας, σε ό,τι αφορά την τουρκική πρόκληση, καταδικάζει την παράνομη απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τονίζοντας ότι συνιστά μέγιστη προσβολή σύμπαντος του χριστιανικού κόσμου, αλλά και πράξη βεβήλωσης ενός μοναδικού συμβόλου - μνημείου της παγκόσμιας χριστιανικής κληρονομιάς που πρέπει να προστατευθεί επειγόντως και να λειτουργήσει ξανά, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis