Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 21/04/2021

Συνεδρίασε χθες, 20 Απριλίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία για τις ενέργειές της στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση ενώ ελήφθη σχετική απόφαση και για την πραγματοποίηση του 31ου εκλογοαπολογιστικού μας συνεδρίου. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα επέδειξε τη δέουσα παρεμβατική της δράση, συνεχιζομένης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και λαμβάνοντας υπόψη τις αγωνίες του αστυνομικού προσωπικού, ως ακολούθως:

- Αντιδράσαμε για την αφίσα της ΟΕΝΓΕ, που απεικόνιζε δύο αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες σε μία γυναίκα γιατρό ή νοσηλεύτρια, ενέργεια που μας στοχοποίησε ως εργασιακή ομάδα και ζητήσαμε να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την τιμή και το κύρος του Έλληνα αστυνομικού που προσέβαλαν.

- Επανήλθαμε με έγγραφό μας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξωφρενική απαίτηση της διοίκησης να χρεωθούν συνάδελφοί μας τα έξοδα αναγκαστικής παραμονής στα νησιά (Λέσβος κ.λπ.) και με την επιμονή που επιδείξαμε, τελικά αποκαταστάθηκε η αδικία και εγκρίθηκε η χορήγηση πρόσθετων δαπανών.

- Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, επιδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον μας για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και τονίζοντας ότι όλα τα γεγονότα πρέπει να αναδεικνύονται, ακόμα και τα κακώς κείμενα, με αντικειμενικότητα όμως και τηρώντας τον Κώδικα δεοντολογίας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

- Εκδώσαμε ανακοίνωση με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις αλλαγές που αφορούν τα διακριτικά- δηλωτικά της ταυτότητας, τονίζοντας ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας, αλλά η κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα αστυνομικό, τον καλεί τώρα να αποδεχθεί το κόστος αυτών των αλλαγών. Προειδοποιήσαμε δε ότι «ο αστυνομικός θα σταματήσει να σας ξελασπώνει για να είσαστε πάντα  εσείς στο απυρόβλητο».

- Με αφορμή τη σύγκληση επιτροπών που εισηγούνταν αύξηση κατά 150%  της τιμής διάθεσης των γευμάτων στις αστυνομικές λέσχες, αντιδράσαμε και με παρέμβασή μας προς τον κ. Αρχηγό, πετύχαμε να παραμείνει ως έχει η σημερινή ισχύουσα τιμή.

- Ενόψει της τουριστικής περιόδου και της διαφαινόμενης, από 14 Μαΐου 2021, χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου στις πύλες εισόδου-εξόδου και στις τουριστικές περιοχές.

- Υλοποιήσαμε την απόφαση που λάβαμε, ως Διοικητικό Συμβούλιο, για την παράδοση τριών οικίσκων στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στον Τύρναβο, στα πλαίσια της αλληλεγγύης που μας διακρίνει προς το συνάνθρωπό μας. Το θέμα συζητήθηκε εκτενέστατα σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ελήφθη σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό, ως δαπάνη μεγαλύτερη του ποσού των 5000 ευρώ.

- Άλλες παρεμβάσεις μας στοχεύουν στον ορθολογισμό του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για τη φύλαξη ευπαθών στόχων, στην αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά αστυνομικών, στην επέκταση της μάχιμης πενταετίας, στην απαλλαγή από πάρεργα, ενώ συμμετείχαμε  στη συνάντηση στα Ιωάννινα, Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας, με αίτημα το επίδομα παραμεθορίου.

- Δεν παραλείψαμε να επισημάνουμε την ιστορική σημασία των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ενώ εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας για την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με την ελπίδα - προσδοκία ότι αυτή θα εξιχνιαστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το θέμα της διεξαγωγής του 31ου πανελλαδικού συνεδρίου πού είναι εκλογοαπολογιστικό και αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία την διεξαγωγή του στις 5 και 6 Ιουνίου 2021 στην Περιφέρεια Αττικής.

Στην απόφασή τους αυτή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατέληξαν με δεδομένα, ότι η θητεία των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργάνων έχει παραταθεί διά νόμου έως 30-06-2021 και ότι βάσει επίσημων εξαγγελιών, από τα μέσα Μαΐου επιστρέφουμε στην κανονικότητα και ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα μας ακόμα και από το εξωτερικό, ενώ ελήφθη υπόψη η παράμετρος των Πανελληνίων Εξετάσεων που διεξάγονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Η προκήρυξη του Συνεδρίου ανακοινώνεται στα μέλη 30 μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύτηκαν για την πιστή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων που θα ισχύουν.  

Τούτων δοθέντων, συνεχίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων που εκπροσωπούμε και της κοινωνίας που υπηρετούμε. Η Ομοσπονδία μας πορεύεται με συνέπεια στις αρχές και τους στόχους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τοποθετώντας για άλλη μια φορά ψηλά τον πήχη των αξιώσεών της, ενάντια σε όσους δεν ανταποκρίνονται στα ανεκπλήρωτα αιτήματα και τις μεγάλες προσδοκίες μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis