Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 15/01/2017

Για συλλήψεις εννέα στρατιωτικών στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνει λόγο δημοσίευμα της «Kibris Postasi» καθώς και το Πρακτορείο Ανατολού.

Συγκεκριμένα, εννέα στρατιωτικοί συνελήφθησαν και μεταφέρονται με δυο στρατιωτικά ελικόπτερα στην Άγκυρα, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην «τρομοκρατική οργάνωση» Γκιουλέν.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε άλλα σπίτια αξιωματικών του τουρκικού στρατού, αλλά και στρατιωτικές μονάδες.

Σύμφωνα με το Σίγμα, την είδηση επιβεβαιώνουν κύκλοι από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας. 

Ανώτατες πηγές του Υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι τέτοιες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες στα κατεχόμενα, αλλά οι περισσότερες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. "Ο Ερντογάν, έχοντας ένα πολύμηνο αίσθημα καταδίωξης, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κάνει τα πάντα για να ελέγξει τις ένοπλες δυνάμεις εκτός κι εντός Τουρκίας", επισημαίνουν.

Στο μεταξύ, πογκρόμ κατά των Τούρκων αξιωματικών που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Bruxelles2.

Ενα πογκρόμ, που, όπως επισημαίνει, ως ένα βαθμό δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία του ΝΑΤΟ όσο βεβαίως και στην ήδη προβληματική διεθνή εικόνα του καθεστώτος Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εξειδικευμένης στα θέματα ΝΑΤΟ ιστοσελίδας Bruxelles2, από τους περίπου 400 Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στις εκτός Τουρκίας δομές της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι 232 είναι "υπό εκκαθάριση".

 

www.newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis