Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:01 | 06/06/2018

Στην υπηρεσία του πολίτη τέθηκαν και επίσημα από σήμερα, οι ποδηλάτες αστυνομικοί στην Κρήτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ να εφαρμόσει ένα νέο σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης.

Στόχος της προσπάθειας είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας των πολιτών και, όπως δήλωσε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, «εκτός από τις κινητές αστυνομικές δυνάμεις και τις περιπολίες ενεργοποιείται πλέον και ο δεσμός των αστυνομικών ποδηλάτων».

[custom:google-ads]

Η λειτουργία του θεσμού ξεκίνησε το 2015 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και επεκτάθηκε σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας. «Με καινούργια ποδήλατα, μηχανοκίνητα και κλασσικά, με σύγχρονο εξοπλισμό και στολές, 16 ποδηλάτες αστυνομικοί σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες» τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Οι ποδηλάτες αστυνομικοί θα εξυπηρετούν τους πολίτες παρέχοντας πληροφορίες, θα πραγματοποιούν προληπτική, αλλά και κατασταλτική αν χρειασθεί, αστυνόμευση σε σημεία που δεν είναι δυνατή η άμεση πρόσβαση άλλων μέσων. Για τη στελέχωση της ομάδας ποδηλατών έχει επιλεγεί προσωπικό της ΕΛΑΣ με γνώσεις ξένων γλωσσών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis