Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 21/08/2019

Το ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θεσπίστηκε με το ν. 4472/17 αντικατέστησε τις ανίσχυρες προηγούμενες ρυθμίσεις αναδρομικώς από 31/12/16, παρά το γεγονός ότι για την πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι αποδοχές των στελεχών των Σ.Α. και των Ε.Δ., θα έπρεπε να ΕΙΧΑΝ προσαρμοστεί στα επίπεδα, που ίσχυαν πριν από την 01/8/12.

Είναι σαφές ότι και οι νεότερες διατάξεις, που ρυθμίζουν το μισθολόγιο των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αντισυνταγματικές, στο μέτρο που δεν επανέφεραν το ισχύον πριν από την 01/8/2012 μισθολόγιο.

Για το λόγο αυτό και με τη συνδρομή της Νομικής Συμβούλου της Ομοσπονδίας μας κας Τσίπρα Μαρίας-Μαγδαληνής, η Ομοσπονδία μας όπως είναι ήδη γνωστό έχει υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της οικ.2/88411/ΔΕΠ/4.12.2018 κοινής απόφασης των υπουργών  Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατόπιν της από 10/7/2019 πράξης της προέδρου του ΣτΕ κας Σακελλαροπούλου Αικατερίνης, η αίτησή μας παραπέμφθηκε για συζήτηση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, με μείζονα σύνθεση, λόγω της όλως και εξαιρετικής σπουδαιότητας και ορίσθηκε δικάσιμος την 4η Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για μια ακόμη μάχη στον αγώνα, που δίνουμε για τη θέσπιση ενός μισθολογίου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη την ομολογημένη σε απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Διοικητικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, θα είναι σύμφωνο με τη Συνταγματική Αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής αντιμετώπισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, επιτρέποντας την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis