Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 04/02/2018

Μία από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η σύλληψη Έλληνα απότακτου Αστυνομικού στα Τίρανα ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τιράνων, Αρντιάν Βελίου είπε ότι πρόκειται για επί πληρωμή δολοφονία (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου) με θύμα τον σαραντάχρονο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις θεωρούμενες ως τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Ο Έλληνας φερόμενος ως εκτελεστής είχε και δυο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων στα Τίρανα βρέθηκε  οπλισμός.

 

Κατά την αστυνομία η όλη υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών παράνομων κυκλωμάτων.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί από την Αλβανία ο 41χρονος Έλληνας μπήκε στη χώρα τους πριν δύο εβδομάδες και βρήκε κρησφύγετο στη βίλα ενός εκ των συνεργών του στα προάστια των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ εκεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπου οι Αλβανοί την ονομάζουν "Αίνιγμα", σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την εν ψυχρώ εκτέλεση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται ένας παλιός γνώριμος των αλβανικών αρχών που έχει καταφέρει να ξεφύγει.

Ο Έλληνας απότακτος αστυνομικός όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι το άτομο που πυροβόλησε με απόλυτη ψυχραιμία στο κεφάλι και σκότωσε τον Devi Kasmi ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του. O E.E. ζει μόνιμα στην Άρτα και τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η αμοιβή του για την εκτέλεση ήταν 6.000 ευρώ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν στο Policenet.gr ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση αφού διαπιστώνεται, ίσως για πρώτη φορά, συμμετοχή Έλληνα και μάλιστα πρώην αστυνομικού σε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος Αλβανού, και μάλιστα μέσα στην Αλβανία.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τις προθέσεις του διαβόητου ισοβίτη Κώστα Πάσσαρη αποκάλυψε στη Βουλή ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis