Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 10/10/2018

Η Αστυνομία της Φινλανδίας σκοπεύει να ανανεώσει το οπλοστάσιό της, αντικαθιστώντας το σεβάσμιο Heckler & Koch MP5 με το τσεχικό CZ Scorpion EVO 3. Η YLE, (η φινλανδική ΕΡΤ), αναφέρει ότι μετά τη λήξη της σύμβασης με την Heckler & Koch, προγραμματίζεται η μετάβαση στο Scorpion EVO 3.

Μετά το Σεπτέμβριο του 2017, η Φινλανδική Αστυνομία επέτεινε την χρήση υποπολυβόλων λόγω της αυξημένης απειλής της ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι μονάδες περιπολίας, που λειτουργούν σε δημόσιους χώρους και κόμβους μεταφορών, πλέον έχουν εξοπλιστεί με MP5, ενώ όλοι οι αστυνομικοί φέρουν επίσης το πιστόλι τους. Αλλά η πρόσφατη εμπειρία έδειξε ότι χρειάζονται κάτι καλύτερο.

[custom:google-ads]
Στον τομέα των υπηρεσιακών πιστολιών, η Φινλανδική Αστυνομία χρησιμοποιούσε παραδοσιακά το Glock 17, το οποίο άρχισε να αντικαθιστά το 2012 με το Walther P99Q, ένα εξειδικευμένο όπλο αστυνομικού καθήκοντος βασισμένο στο P99.

Το Walther P99Q, ωστόσο, δεν είχε μια ομαλή πορεία στο «πεζοδρόμιο» και το 2016 περίπου 2.000 υπηρεσιακά πιστόλια λέγεται ότι έχουν εμφανίσει ελαττώματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μία αδιαπέραστη "πανοπλία" για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής


Η YLE αναφέρει ότι το Walther θα επαναξιολογηθεί σύντομα.

Τέλος για μια εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών της Φινλανδικής Αστυνομίας να πούμε ότι, σύμφωνα με την YLE οι φινλανδοί αστυνομικοί κάνουν χρήση βίας σε περίπου 1.000 περιστατικά το χρόνο, από περίπου 1 εκατομμύριο που επιλαμβάνονται. 80 από αυτά τα περιστατικά που απαιτούν τη χρήση των πυροβόλων όπλων τους, όμως ακόμα σπανιότερα βάλλουν κατά του δράστη. Ενδεικτικό είναι ότι οι φινλανδοί αστυνομικοί έχουν πυροβολήσει θανάσιμα μόνο 7 εγκληματίες από το 2000 μέχρι σήμερα.

CZ Scorpion EVO 3

Πηγή: thefirearmblog.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis