Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 31/08/2016

Μάθαμε ότι θα υπάρξει κατάργηση της Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας και η ταυτόχρονη  υποβάθμιση των  Αστυνομικών Τμημάτων Νέας Αρτάκης και Αιδηψού σε Αστυνομικούς Σταθμούς θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται, ότι επιχειρείτε να επιλύσετε με τον εν λόγω σχεδιασμό.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Σίμος Κεδίκογλου: "Το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας είναι η μοναδική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας που αστυνομεύει το δεύτερο σε έκταση και πληθυσμό νησί της χώρας μετά την Κρήτη, στην οποία διατηρήθηκαν σε όλους τους Νομούς της τα τέσσερα συνολικά Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας. Φαίνεται ότι η διατήρηση της Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας δεν κρίθηκε απαραίτητη για έναν Νομό με 1.200 οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, με 14.300 δωμάτια και 30.000 κλίνες και εκατοντάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία τα προηγούμενα έτη διενήργησε χιλιάδες ελέγχους και βεβαίωσε αρκετές παραβάσεις. Πιο αναλυτικά :τα το 2013 διενεργήθηκαν 10.183 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3.753  παραβάσεις, το 2014 οι έλεγχοι ήταν 10.723 και οι παραβάσεις 4.309, το 2015 οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν ήταν  11.944 και οι παραβάσεις 4.466, ενώ το διάστημα 1-1-2016 έως 31-7-2016 οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν ήταν 2.858 και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν 2.737.

Υποβάθμιση του τμήματος της Αρτάκης

ΑΡΤΑΚΙ
Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης καλύπτει τις ανάγκες ενός αναπτυσσόμενου περιφερειακού Δήμου με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες,  με τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων να ανέρχεται στις 13.000, που αυξάνεται στις 17.000 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, υπογραμμίζεται, ότι παρόλη την παρουσία της αστυνομίας καθημερινά σημειώνονται δεκάδες παραβάσεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που θα είναι ακόμα δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν στην περίπτωση, που το Αστυνομικό Τμήμα υποβαθμιστεί και υποστελεχωθεί.

 

 

Υποβάθμιση της αστυνομικού τμήματος της Αιδηψού

αστυνομια αιδηψος
Αντίστοιχα, και η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού θα στερήσει από το Δήμο, αλλά και από τη Βόρεια Εύβοια γενικότερα την προοπτική οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, καθώς θα ακυρωθούν στην πράξη οι προσπάθειες να γίνει το Λιμάνι της Αιδηψού Πύλη Εισόδου της Ζώνης Σένγκεν, για να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, αφού με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος είναι αμφίβολο, αν οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων θα δεχτούν να αποβιβάσουν χιλιάδες τουρίστες. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι «επενδύει» στον τουρισμό.

Παράλληλα, σε αυτό το πρόβλημα προστίθεται και το γεγονός, ότι αρκετές περιοχές του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού είναι απομονωμένες, ενώ δεν ελήφθη υπ’ όψη η πληθυσμιακή αναλογία για τη μη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με 23.000 κατοίκους είναι υπερδιπλάσιος των καλλικρατικών Δήμων σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν κατά μέσο όρο 10.000 κατοίκους."

 

 

 

eviavima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis