Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 01/05/2018

Απόγευμα Δευτέρας 30 Απριλίου. Το ρολόϊ δείχνει 6.30 μ.μ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών σημάνει συναγερμός. Η πληροφορία αφορά σε διαρροή επικίνδυνου υγρού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι άνδρες της ειδικής ομάδας «ΧΒΡΠ» (Χημικοί, Βιολογικοί, Ραδιολογικοί Παράγοντες)  με επικεφαλής τον Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, Γιάννη Πανόπουλο αναλαμβάνουν δράση.

31676770_10215824694791536_7525232840934424576_n.jpg

Ιωάννης Πανόπουλος, Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας

Σπεύδουν στο σημείο με τέσσερα οχήματα, ένα εξ αυτών είναι το χημικό αυτοκίνητο. Δυο Πυροσβέστες, φορώντας τις ειδικές στολές τύπου Α’, όπως ορίζει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών, προσεγγίζουν το σημείο και εισέρχονται σε αυτό.

[custom:google-ads]

Ο χώρος έχει εκκενωθεί και έχει αποκλειστεί, οριοθετούνται ειδικές ζώνες ασφαλείας. Οι έμπειροι και εκπαιδευμένοι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, περισυλλέγουν με ειδικά πανιά το υγρό, απολυμαίνουν το χώρο, με όξινο υγρό. Ακολουθεί ο αερισμός του χώρου. Οι πάνινοι συλλέκτες παγίδευσης του «ύποπτου» υγρού, τοποθετούνται σε ειδικό βαρέλι. Κατόπιν επικοινωνίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΧΒΡΠ»

Η ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών παραγόντων της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, συστήθηκε το 2004. Διαθέτει μεταξύ άλλων δυο ειδικά οχήματα, ένα χημικό και ένα περιβαντολογικό.

Επεμβαίνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με στόχο την διασφάλιση των κινδύνων που απειλούν τη Δημόσια Υγεία. Περιστατικά που επιχειρούν τα άρτια εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη της μεταξύ άλλων είναι η διαρροή σε βυτιοφόρα οχήματα. 

Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα στον β όροφο του κτιρίου των προκλινικών εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, συνέβη όταν κατά την μεταφορά φιαλιδίου με, υπό αδιευκρίνιστα αίτια, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο το οποίο προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Πηγή: tempo24.news

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis