Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 28/01/2019

Tiger kidnapping ή αλλιώς η «απαγωγή της τίγρης».

Αυτή η μορφή εγκληματικότητας παρουσιάστηκε αρχικά ως φαινόμενο στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιρλανδία,  στο Βέλγιο  και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

[custom:google-ads]

Οι δράστες που ακολουθούν τη συγκεκριμένη "μεθοδολογία" συνήθως  εντοπίζουν τους στόχους τους ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα των ιδίων ή συγγενών τους.

Οι απαγωγές της τίγρης έχουν μικρή διάρκεια και στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μεγάλα έσοδα ή διευθυντές τραπεζών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού


Αρκετές φορές οι απαγωγείς κρατούν το θύμα τους μέσα σε οχήματα, διαρκώς κινούμενα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή ηλεκτρονικού εντοπισμού τους από την αστυνομία.

Ένα νέο "στοίχημα" καλείται να κερδίσει η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα, λόγω σοβαρού περιστατικού που φέρει κάποια από τα στοιχεία της παραπάνω μεθοδολογίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιστατικό απαγωγής και ομηρίας διευθυντικού στελέχους εταιρείας security στην Καβάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επέδραμαν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του διευθυντή της εταιρείας και του ανέφεραν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του. Κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε.

[custom:google-ads]

Έτσι, μετά από λίγες ώρες, τον υποχρέωσαν να μεταβεί μαζί τους στα γραφεία της εταιρείας για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να αρπάξουν το ποσό το τεράστιο χρηματικό ποσό των 4.200.000 ευρώ.

Αν επαληθευθεί η μαρτυρία του θύματος της ομηρίας θα πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Όπως επισημαίνουν πηγές ενημέρωσης, ένα παρόμοιο εγχείρημα φαίνεται να σχεδίαζαν προ μερικών ετών μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis